Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7187919 www.bgdnes.bg

Германка окървави наше бебе

Едногодишната Анабел с раздрано лице и ухо

Борислав РАДОСЛАВОВ

Нов случай на агресия над бебе от детегледачка!

Малката Анабел е с раздрано лице и ухо в германския град Кайзерслаутерн. Момиченцето, което е на годинка и един месец, е окървавено от германска детегледачка, на която й е платено да се грижи за пеленачето.

Ужасяващата история разказа пред "България Днес" близката на българското семейство емигранти Айджан. Тя заснема тежките поражения по личицето на Анабел и иска най-строгото наказание за извършителката.

Реклама

Във вторник сутринта майката и бащата на Анабел тръгват рано за работа. Тъй като няма кой да се грижи за бебето, двамата плащат на частна възпитателка, която откриват чрез обява. Оставят момиченцето, а освен него на грижите на германката са поверени още няколко деца на нейната възраст от други родители.

Връщайки се привечер в квартирата си в 140-хилядния германския град, родителите заварват отрочето си да плаче неудържимо, цялото в кръв и рани. Категорични са, че детето им е пострадало от бавачката.

"Все още не знам дали ще съдят бавачката, но мисля, че ще го направят. Редно е!", категорична е Айджан и допълва, че още едно детенце е пострадало тежко от "грижите" на "всеотдайната" германка.

Детегледачката се оправдава пред сащисаните родители с твърдението, че друго бебе е разкървавило Анабел и тя не е успяла да ги разтърве. Родителите не вярват на думите й и следва скандал, но до физическа саморазправа не се стига. Двамата все още обмислят дали да съдят бавачката.

"Анабел е на една годинка и един месец. Не мисля, че деца на нейната възраст вече ще се бият и че ще имат изобщо такава сила! Явно германката увърта нещата, за да няма проблеми", разказва пред вестника Айджан.

Реклама

Близки и приятели на семейството буквално искат да разкъсат детегледачката биячка. Водопад от закани и ругатни се изсипват по неин адрес с искане за мъст и затвор.

Насилието над малчугани по света и у нас е проблем от дълги години. Един от случаите е свързан с деца с увреждания от дом "Хризантема" в Габрово. Агресията срещу тях бе разкрита в началото на годината след скандални видеозаписи. В тях се се вижда как медицинска сестра и детегледачка упражняват насилие над трима малчугани.

По-рано в Стара Загора възпитателка шамари 7-годишно дете и му раздира лицето, споделя майката на потърпевшото момче.

Унизително отношение и ругатни отнася и 2-годишно момиче от възпитателка в детска ясла в столичния квартал "Обеля". "Ти малоумна ли си?", "Ти си като цял толуп", "Абе, и ти си некадърен, бе!", "Айде, ма, Стела, толкова си дебела, че не можеш да се пребиеш, бе?", крещи на записа бавачката.

Реклама
Реклама
Реклама