Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/7194358 www.bgdnes.bg

Обвиняват Шакира в данъчни измами

Данъчните органи в Испания ще внесат иск срещу Шакира за три престъпления. Половинката на защитника на "Барселона" Жерар Пике ще се изправи пред наказателно производство за измами.

Разследванията, започнали в началото на годината, установили, че певицата е скрила 14,5 млн. евро между 2012 и 2014 г. Това са данъци върху доходите й, както и имуществени налози.

Реклама

Според закона, ако един гражданин прекарва шест месеца и един ден в Испания, той трябва да плаща данъци в страната за доходите, получени във всяка част на света. След задълбочена проверка властите в страната са установили, че Шакира отговаря на това изискване. Самата тя обяви, че по това време е живяла на Бахамите, където има къща. В Испания се е установила чак през 2015 г.

Шакира, посъветвана от адвокатите си, вече плати 20 млн. евро, за да се измъкне от дело и присъда по разследване за доходите й през 2011 г. Юристите й започнаха преговори, за да уредят и следващите години. Прокуратурата засега отхвърля искането им за извънсъдебно споразумение. Вместо това реши да продължи с наказателното производство. Все пак бе намален размерът на търсената от певицата сума. В началото тя бе около 30 млн.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама