Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7194603 www.bgdnes.bg

Адвокат е босът на брадъра Деян Топалски

Варненският адвокат Светослав Бързанов е обвинен като тартор на сводническата банда, в която за участник е сочен ММА боецът и герой от "ВИП брадър" Деян Топалски, научи "България Днес". След като столичен адвокат бе заключен за втори път като бос на оръжейна банда, сега колегата му варненски юрист ще отговаря за склоняване към проституция.

Според справка на вестника човек със същите три имена Светослав Иванов Бързанов фигурира в сайта на парламента като съветник по социалната политика на депутат от управляващата коалиция. Любопитно е, че същата депутатка е активно ангажирана по темата домашно насилие и трафик на жени.

Реклама

Проверка показа, че сайтът на кантората на Бързанов не е активен, а сред мненията на клиентите му преобладават отзивите, че той е некоректен и мошеник. В социалните мрежи Бързанов е пуснал свои фотоси като Дон Корлеоне - зализан, с пура в ръка.

Белезници оковават адвоката на 25 ноември т.г. заедно с още трима от хората му - Деян Топалски, Соня Маврова и Елисавета Станева. Според спецпрокуратурата четиримата са въртели банда за трафик на хора и са склонявали момичета към проституция. Незаконната дейност се развивала в бар на 19-ия етаж в столичен хотел.

Два дни по-късно Бързанов е освободен под домашен арест заради онкологично заболяване. Състоянието му трогва магистратите и те го пускат вкъщи, за да може да се лекува адекватно и да ходи на прегледи. Запознати твърдят, че юристът е представил медицински документи за рак на панкреаса, а негови близки се кълнат, че не знаят за тумора. Домашният арест не се понравил на обвинения за сутеньор и той пуснал жалба. Вчера апелативните спецсъдии отмениха мярката и го освободиха срещу парична гаранция от 10 хиляди лева. Така всички от погнатите за сводническата афера са извън килията.

Брадърът Деян Топалски бе пуснат под домашен арест. Той е категоричен, че няма никакви доказателства срещу него. Признава, че е управител на фирмата, която е наела въпросното заведение. "Самото място си има оперативен управител и служители. Фирмата, която аз управлявам, се занимава с много други бизнеси. Оперативно аз не се занимавам с дейности около въпросното заведение", разказва пред медии една от най-големите звезди на българския ММА. Думите му потвърди и неговата половинка Николета, която разказа пред вестника, че не е давала на любимия си да се занимава с бардака. Ходел 2-3 пъти в месеца, за да прибира оборота. Заплаших го, че ако ходи в този бордей, ще го напусна, разкри младата жена. По думите на риалити героя в бара са работили други хора и ако там се е случвало нещо незаконно, той не е знаел.

"България Днес" се свърза с Топалски, за да коментира разследването и сочения за негов шеф, но той обяви, че не иска да говори за вестника. Като причина изтъкна това, че "България Днес" пръв разкри ареста и обвиненията му, за който той не искал да се разбира. По повод твърдения за "поръчка" уточняваме, че името на Деян Топалски фигурира в програмата на апелативния спецсъд с насрочени мерки за неотклонение, а той самият изтъкна пред магистратите, че е известна личност, добре позната в обществото. В тази връзка може да се постави въпросът - защо новините за ареста на групата и за насрочените мерки на групата на първа инстанция бяха спестени на медиите. Съобщение за акцията от спецпрокуратурата разпространиха едва вчера. От него се разбира, че операцията се провела на територията на Варна и София и в нея участвали служители от отдел "Трансгранична организирана престъпност" в ГДБОП. Иззети са значителни суми в различна валута, мобилни телефони и симкарти, компютри, тефтери със записки.

Бандата, в която се твърди, че са участвали Топалски и Бързанов, вероятно е разкрита покрай разследването срещу семейство Арабаджиеви, коментират запознати. Макар арестите да са в края на ноември, досъдебното производство по случая е образувано през юли. Не е изключено хотелът на известната фамилия да е подслушван покрай европредседателството и така да са засекли сводническата схема в бара на високите етажи, издават ченгета. Именно служител от ГДБОП е подал сигнала срещу сутеньорската група, твърдят запознати с материалите по делото.

Шест жрици проговарят

Шест от момичетата, предлагали платени ласки в бардака, са проговорили пред разследващите и са описали престъпната схема. Елисавета и Соня се изявявали като маман и набирали девойки под прикритието на барманки. При разговорите между участниците е ползван кодът "френско шампанско", става ясно от СРС-тата. Четири от жриците разпознават Деян Топалски, се разбра от материалите по делото. Маргарита Матева разказала, че той прибирал парите с ясно съзнание, че са от сексуслуги. Очаква се още от труженичките да дадат показания.

Реклама
Реклама
Реклама