Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7196176 www.bgdnes.bg

Анчелоти скочи на съдиите

Треньорът на "Наполи" Карло Анчелоти скочи на съдиите в мача срещу "Ливърпул". Италианците загубиха като гости с 0:1 и отпаднаха от Шампионската лига. Претенциите на неаполитанците бяха за остро влизане на Върджил ван Дайк в краката на Дрийс Мертенс в началото на мача.

"Ако имаше видеоповторения, това щеше да е червен картон - отбеляза Анчелоти. - Около ВАР има много въпросителни, но когато и да го въведат в Шампионската лига, ще бъде твърде късно."

Реклама

Ван Дайк беше санкциониран само с жълт картон за нарушението. Той няма да играе в първия осминафинал от турнира през пролетта. Жребият за директните елиминации е на 17 декември.

"Наполи" щяха да продължат при загуба с 1:2 или 2:3, но не успяха да компенсират попадението на Мохамед Салах. Вратарят на домакините Алисон Бекер направи страхотни спасявания.

"Трябва да приемем този резултат, макар и да е разочароващ - каза Анчелоти. - Направихме всичко по силите си. Бяхме много близо до класирането. Трябва да пренесем тези игри в Лига Европа и ще ги използваме като мотивация, за да продължим далеч. Липсваше малко острота при изграждането на атаките, докато "Ливърпул" ни пресираше много високо. Второто полувреме беше доста по-дезорганизирано и от двата отбора.“

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама