Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7198205 www.bgdnes.bg

Скандали тресат "Реал"

Иско освиркан от феновете на "Бернабеу" след най-тежката загуба у дома

"Реал" (Мадрид) се тресе от скандали! Испанският гранд допусна най-тежката си домакинска загуба в историята на Шампионската лига.

Тимът допусна шокиращо поражение с 0:3 от непретенциозния тим на ЦСКА (Москва). Статистиката сочи, че в 125 мача на "Бернабеу" в този турнир "Реал" е губил едва 13 пъти, но никога толкова тежко. Въпреки това "белия балет" завърши първи в своята група, а ЦСКА (М) - последен.

Реклама

Най-обсъжданото име бе това на Иско Аларкон, който бе изпратен с освирквания от целия стадион. Той отказа да сложи на ръката си капитанската лента на тима. Тя му бе подадена от Марсело по време на мача. Бразилският футболист бе сменен в 76-ата минута от Даниел Карвахал. Марсело понечи да даде лентата на Иско, но халфът отказа.

"Аз исках да дам капитанската лента на Иско, но той ми каза да я сложа на ръката на Карвахал. Не знам какви са му мотивите", сподели Марсело.

"Не видях реакцията на Иско към публиката, която го освиркваше, но се надявам да не се е случило нищо съществено. Ние сме тук, за да даваме максимума, на който сме способни, за "Реал". Боли ни много, но сега трябва да починем и да се концентрираме за края на седмицата", добави Марсело. Треньорът на мадридчани Сантиаго Солари също коментира скандала с Иско.

"Освиркванията не се нравят на никого, но ние не играхме добре. Трябва да понесем отговорността си", отсече Солари.

Бутрагеньо: Отслабваме

Шефът на "Реал" (М) Емилио Бутрагеньо се опита да защити футболиста на "белите" Иско.

"Не съм видял жест на Иско към феновете. Много е важно да сме единни. Всичко, което сме постигнали досега, се дължи на добрата скамейка, съблекалнята и клуба. Когато някой футболист бива освиркван, това ни отслабва и помага на съперниците ни", каза Бутрагеньо.

"Резултатът е тежък, не сме свикнали да губим, още повече у дома, и то в Шампионската лига. Трябва да подкрепим футболистите", отбеляза босът.

Реклама
Реклама
Реклама