Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7198531 www.bgdnes.bg

Бащата на кака Лара рецитира с инсулт

Иван Златарев играл представления пред изумени лекари

Бащата на кака Лара - актьорът Иван Златарев, е претърпял инсулт!

79-годишният артист бил приет преди дни в Трета градска болница в столицата. За радост мозъчният удар бил исхемичен, което не навредило по никакъв начин на говора и ума му.

За изумление на кака Лара и на лекарите ударът не повалил театрала, който решил да превърне болничната стая в театър и да изиграе няколко емблематични пиеси с негово участие.

Реклама

"Разговарях с лекарите и се оказа, че той е много добре, напирал да си ходи от болницата и дори поставил няколко пиеси", коментира пред "България Днес" Лара Златарева.

Тя разкри, че по време на визитация лекарите не могли да успокоят татко й, който, за да докаже, че е напълно здрав, изиграл някои от знаменитите си роли в театъра.

"Рецитирал им сцените си от "Бесове“ на Достоевски, "Суматоха" на Радичков и "Ноев ковчег", пял, играл. Този човек е овързан със системи и когато го видях последно, беше на легло", смее се кака Лара. И добави: "Изумена съм, той скоро ще навърши 80 г., а енергията му е нестихваща. През лятото прави екстремни скокове в морето. Напълно луд е".

Със сцените, които изиграл, Златарев искал да докаже на медиците, че е в напълно добро здраве и може да напусне лечебницата, тъй като същият ден имал представление, в което участвал. Лекарите едвам удържали театрала, който упорито и с цяло гърло пял и играл насред болничната стая.

Визитацията продължила повече от обикновено заради внезапно разигралата се пиеса. Въпреки че били възхитени, лекарите решили, че актьорът трябва да остане под тяхно наблюдение.

"Надявам се скоро да го изпишат. Въпреки че не знам как ще го удържа, защото след няколко дни, на 17-и, той отново има представление в "Сфумато" и със сигурност ще иска да играе. Сигурно ще трябва да го набия, за да го усмиря", шеговито сподели Лара.

Въпреки това тя е щастлива, че инцидентът се разминал без сериозни проблеми, и изрази благодарност на екипа на болницата за бързата реакция и адекватно лечение.

Виктория СТОЯНОВА

Реклама
Реклама
Реклама