Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7199274 www.bgdnes.bg

Банева с клаустрофобия в килията

Евгения с пристъпи на паника в ареста

Аз човек ли родих или сатана, пита се тъщата на олигарха

Клаустрофобия и пристъпи на паника мъчат задържаната Евгения Банева в следствения арест, научи "България Днес".

"Условията в килията са изключително мизерни, няма въздух, прозорците не се отварят, много е тясно. Евгения има клаустрофобия и получава пристъпи от затворените пространства", това разкри пред "България Днес" Мария Генчева, майка на задържаната Евгения Банева. Тя дойде, за да подкрепи дъщеря си в Апелативния специализиран наказателен съд, който гледа в четвъртък мярката за неотклонение на бизнесмените.

Реклама

Евгения и Николай Баневи са задържани по обвинения за ръководене и участие в организирана престъпна група, длъжностно присвояване на пари и вещи, данъчни измами, пране на пари в особено големи размери и държане на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

"Представиха Евгения като античовек. Вярвайте, на моменти се питам: Аз човек ли родих или сатана? Никой не коментира добрите й страни. Тя завърши със златен медал английската гимназия, завърши право в Софийския университет, има и второ висше. Тя е полиглот. Роди и даде на държавата три деца", съкрушена е майката на Евгения.

"Каква е грижата на държавата за нейните деца, които бяха оставени на летището във Франция", запита майката на обвиняемата. Тя допълни, че малчуганите са могли да бъдат взети от социалните служби във Франция, когато са ги арестували, а на Баневи е можело да бъде повдигнато обвинение, че са си изоставили децата.

"Аз не казвам, че те са невинни, това съдът ще го докаже. Има съд, който ще се произнесе дали са виновни или невинни", коментира майката на Евгения Банева. По думите й сега гледаме великото шоу - "Евгения и Николай са най-големите престъпници".

Според тъщата на Николай Банев семейството е репресирано години наред.

"Палежи на къщи, автопаркове, рушене на бизнеса, басейните на Русалка, бяха ежедневно заплашвани, затова бяха принудени да заминат за Франция", разкрива Мария Генчева.

"Евгения е подала десетки жалби до прокуратурата, няма никакъв резултат от тях", категорична е тъщата на Николай Банев.

Преди началото на заседанието Мария Ганчева пострада сериозно при сблъсък между служител на съдебна охрана и оператор. Журналистът бе бутнат от униформения, залитна и удари с камерата си по главата майката на Евгения Банева. За щастие жената остана на крака и успя да подкрепи дъщеря си по време на заседанието.

Реклама
Реклама
Реклама