Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7199295 www.bgdnes.bg

Децата на Баневи пишат на добрия старец: Дядо Коледа, върни мама и татко!

Психолог работи с наследниците на арестуваните олигарси

"Децата на сестра ми Евгения Банева страдат много. Преживяват ситуацията със задържането й изключително мъчително, работим и с психолог. Не знам, просто не знам какво да кажа".

Това сподели пред "България Днес" сестрата на Евгения Банева - Свилена Генчева, която в момента се грижи за трите й деца, докато Банева е в ареста.

Реклама

"От доста време помагам в отглеждането на племенниците ми, защото за съжаление не им дават да се видят с майка си. Слава Богу, че поне ходят на училище, защото това ги разсейва", допълни още Генчева.

Според 44-годишната сестра на закопчаната Евгения Банева, колкото и да са малки децата на олигарсите, те преживяват нещата много тежко, но разбират ситуацията и са оптимисти.

"Надяват се, че в крайна сметка всичко ще се развие благоприятно и аз поддържам тази теза у тях - постоянно ги утешавам, отговарям на въпросите им. Понякога малките разбират повече от нас, големите. Сигурни са, че всичко ще е много краткосрочно", обясни още Свилена.

Близнаците Мартин и Изабела и момичето Теодора на Баневи вече са написали коледните си желания до Дядо Коледа.

"Искат мама и тати да си дойдат вкъщи за празниците и вярват, че това ще се случи. Дано да стане така, надяваме се всички", тъжно казва Свилена Генчева.

Подробности около случая със задържането на сестра си тя не желае да коментира, тъй като се е разбрала с адвоката да не споделят с медиите ситуацията около семейството.

Реклама

Първата дъщеря на Николай Банев Мария също се интересувала от състоянието на Мартин, Изабела и Теодора.

Тя се омъжи преди седем години за любимия си Живко Кабзев и двамата вече имат две деца. Мария е дъщеря от първата съпруга на бизнесмена Красимира. В момента тя е шеф на СПА комплекса на Русалка и както казват във фирмата, първа идва и последна си тръгва от комплекса през сезона. Хубаво е, че е приятелка с настоящата съпруга на Николай Банев - Евгения, и двете заедно организират събития през лятото в Русалка.

Банев винаги се е грижил най-вече за първата си дъщеря Мария, но тя на 14 години избира да учи в колеж в Австрия, после мениджмънт в Лондон и накрая завършва и туризъм в Барселона.

Реклама
Реклама
Реклама