Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7200476 www.bgdnes.bg

Роднина психопат сече четири жени с брадва

Силвестър убива баба си, върти острието срещу 10-годишно дете

Младеж напада четири свои роднини с брадва след скандал с комшия. Жестоката касапница се разиграва в столичния кв. "Христо Ботев" в сряда вечерта.

Ромът Силвестър Стоилов води ожесточен спор с човек от махалата минути преди нападението, разкриват местните. Разярен, той се прибира у дома и продължава спора с роднините си. В яда си грабва брадва и започва да сече с нея своята баба, майка, сестра и нейната дъщеря. От ужасяващите писъци е вдигнат на крак целият квартал. Комшии подават сигнал до полицията в 19,05 часа. На място незабавно са изпратени три линейки на Бърза помощ и екип на полицията.

Реклама

От къщата е изведена първо бабата на нападателя Веска Ковачка. Тя се оказва най-сериозно ранена в касапницата, разкриват медиците. Натоварена е на линейка и откарана в болница, но издъхва малко по-късно заради тежка черепно-мозъчна травма. От дома на ужасите е изкарана и майката на нападателя Вера Костова. Тя е по-леко ранена, има фрактура на ръката. Пострадала е и сестрата на Силвестър - Светла Георгиева, тя е с контузия на челото. Детенцето й е с повърхностни рани по носа, без опасност за живота, категорични са лекарите, които се грижат за него.

Пристигналите на мястото на инцидента ченгета правят опит да задържат касапина. Той обаче успява да се барикадира в къщата си. Близо час униформени водят преговори с психаря. На място са пратени и психолози от Института към МВР. В крайна сметка спецченгета нахлуват в дома му и арестуват 24-годишния Силвестър. Нападателят е откаран в Първо районно в столицата.

По данни на полицията досието на Силвестър Стоилов до момента е чисто и няма регистрирани криминални прояви.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама