Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/7200611 www.bgdnes.bg

Виктор Калев взе песните на Лили. Не му се сърдя!, казва певицата

На концерта в памет на Точно Русев

„Взех правата на песните, които Лили Иванова е изпяла от Тончо Русев. Това се случи малко преди този изключително талантлив човек да си отиде от този свят“.

С тези думи актьорът Виктор Калев изненада публиката на вчерашния концерт „Коледни звезди“, който всяка година неповторимата Искра Радева прави.

Реклама

Това, че Калев е взел правата на песните на Лили, не значи, че самата изпълнителка не може да ги изпълнява. Просто актьорът е получил възможност и той да пее същите парчета.

„За мен е чест, че съм част от магията Тончо Русев. Когато бях дете, отраснах с моя грамофон. Не обичах да ходя на детска градина, а пък нашите ходеха на работа и затова ме заключваха вкъщи с грамофона и с 20-те плочи, които имахме - само на български. Слушах и имитирах певците, разказвачите на приказки, опитвах да променям гласа си, мислейки, че така се прави“, сподели с усмивка Виктор Калев. В началото той се забавлявал - имитирал пред съседите, бабите, дядовците, приятелите и родителите в Златоград не само Лили Иванова, но и Емил Димитров, Георги Христов, Йорданка Христова и много други. „Много бих искал да мога да изиграя всеки, но това не е реално. И стана така, че любовта ми към грамофона повлия на избора ми на професия. И ето, доведе ме при вас“, каза още Калев, а залата избухна в аплодисменти.

Малко преди той да излезе и да изпее две песни на примата, аранжори от нейния екип издадоха пред „България Днес“, че Лиленце-пиленце не се сърди на Калев, напротив - дори много харесва имитациите му. Актьорът ги прави от 2009 година, първо в „Шоуто на Слави“, а после и в своя спектакъл „Грамофонът“. Двамата с Иванова през годините имат и общи изпълнения на концерти, но Калев на тях не използва грим и не е облечен с женски дрехи. „Ако има нещо, което дразни Лили, то това не са песните, а имитацията на начина й на обличане и гримиране. Но и това не е болка за умиране“, обясниха още добрите познавачи на характера на примата.

Иначе на вчерашния концерт в НДК и други звезди показаха класа и излъчване. Васил Найденов вдигна публиката на крака с най-големите си хитове - „Телефонна любов“, „Сбогом, моя любов“, „А дали е така“. Кеца потанцува с кеф и между хората, целият в бяло и с диамантени пръстени по ръцете.

Публиката пя през цялото време и на дуета му със Силвия Кацарова - „Огън от любов“. На появата на певицата от LZ клюкарки не пропуснаха да отбележат, че и тя, и дъщеря й - певицата Теди Кацарова, наскоро си правили операция на носа. „Той мъжът й я изгони от вкъщи, а тя пък взе, че си намери ученическата любов и се ожени за нея.

Реклама

И добре, че го напусна тоя Милчо, такава циция“, отбеляза жена на средна възраст, седяща на „специалните“ места съвсем близо до сцената. Гласът й заглъхна, когато чу Силвия Кацарова да почва парчето „Топъл дъжд“ и без свян подскочи от стола и запя с нея с цяло гърло. Двама млади мъже в това време вече подаряваха цветя на певицата.

Веднага след LZ-ката в купона се включи и любимецът на „старите майки“ - Веселин Маринов. „Повече от 80 песни на Тончо съм изпял. Имам емблематични, с които станах известен - „Рожден ден“, „Горчиво вино“, „Жена на балкона“ и много други. Сумати семейства ожених с моите песни, а някои дори разведох. Дори себе си“, пошегува се Веско и посвоему заскача на парчетата, ръкомахайки и пляскайки с ръце.

Най-големите хитове на Тончо Русев изпяха и дует „Ритон“. И двамата бяха в блестяща форма, а Катето с бездънното деколте събра погледите на всички мъже в залата, които въобще не слушаха песента „Някога, но не сега“, а гледаха в „очите й“.

В прекрасна сива и светеща рокля се бе издокарала и актрисата Искра Радева. Тя първа откри събитието, като изпя песента „Незабрава“. „Искам да ценим повече значимите си хора и да не ги забравяме.

Затова концертът се казва „Незабрава“, това е и една от емблематичните песни на Тончо Русев. Всички се надяваме тази вечер той да е с нас и да е щастлив“, каза Радева, а публиката я възнагради с аплодисменти.

6 бона на участие

Срещу сумата от 4000 до 6000 лв. вече се разписва на частни участия Виктор Калев. За тези пари публиката има възможност да се радва на актьора в продължение на два часа. Ценоразписът на Калев бил същият като на колегите му Краси Радков, Димитър Рачков и Васил Василев-Зуека. Сумата не се променяла дори ако актьорът е водещ или пише сам сценария за изявата си. Самият Калев в момента няма постоянен работен ангажимент. Той играе само в авторския си спектакъл „Грамофонът“, който бе показан почти в цялата страна. „През лятото си почивах. Не се преработвам, спокоен съм и парите не са най-важното в живота ми“, сподели наскоро в тв предаване Виктор Калев.

Реклама
Реклама
Реклама