Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7207238 www.bgdnes.bg

Гол Дядо Коледа спасява момче с левкемия

20-годишният Тони е на химиотерапия 

Гол Дядо Коледа спасява младо момче, болно от левкемия, научи "България Днес". Млад мъж се съблича както майка го е родила в името на благородна кауза. Снимките от голата фотосесия са помостени в календар, приходите от който ще отидат в сметката на 20-годишния Тони Костов от Кюстендил. В календара всеки месец е тематичен. Провокативният Дядо Коледа позира за декември. С шапка, брада, тъмни очила и подарък пред най-милото му се снима Добрия "старец". Календарът е на цена от 20 лв., но количествата бързо се изчерпват.

Младият Тони е втора година студент в Софийския университет, със специалност компютърни науки. Обожава музиката, свири на пиано. От малък ходи на уроци по пеене и е спечелил много награди. Тежката диагноза, която чува наскоро е острата лимфобластна левкемия или иначе казано - рак на кръвта. Болест, която причинява умора, инфекции, загуба на тегло, поява на синини, болка в костите и ставите, задух, уголемяване на лимфните възли, черния дроб. Названието "остра" произлиза от факта, че за период от няколко седмици се стига до летален изход, ако заболяването не се лекува.

Реклама

Кюстендилецът е приет в хематологията на Александровска болница и премина първи курс химиотерапия.

"Тони се чувства добре, има силен дух, което е най-важно! Още не е приключил с курса на химиотерапия, но остава малко. Първият етап се проточи защото, показателите му паднаха и спряха лечението, докато състоянието му не се стабилизира. От чуждестранните болници, в които изпратихме запитвания отговориха, че ще изпратят оферта, но искат първо Тони да приключи този курс и да се види какъв ще бъде резултатът от пункцията на костен мозък, която се прави накрая", разказват близки на момчето.

Предполагаемата сума за лечението ще е около 150 000 евро.

От съдбата на русокосото момче се трогват и няколко момичета. Те също решават да направят календар със свой снимки. Не се събличат, но се качват на мотори. Продават календара си у нас и в Лондон. До момента са събрали 380 лв, които вече са преведени по сметката на Тони.

Всеки, които желае може да помогне и на:

Дарителска сметка

IBAN BG25 SOMB 9130 1066 1562 01

BIC SOMBBGSF

Общинска Банка

титуляр: Тони Тончев Костов

Доли ТАЧЕВА

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама