Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7208559 www.bgdnes.bg

Полугол авер на Божо Кравата закопчан за екшън

Иван Терзийски, приближен на Божидар Кузманов - Божо Кравата, се забърка в нови неприятности със закона. Той е закопчан около полунощ във вторник след невиждан екшън в Сандански, научи "България Днес".

Ченгетата са вдигнати накрак след сигнал за изпочупени коли и хулигански действия от страна на 32-годишния кримигерой. Терзийски се развилнял в понеделник вечерта в курортния град, където е зет. Той счупил стъклото на предна лява врата на товарен автомобил "Рено Канго", потрошил е двата предни фара и е огънал предния капак на лек автомобил "Опел Инсигниа", паркирани пред частен дом, става ясно от полицейския бюлетин. При тараш в две жилища униформените откриват 200 грама хероин и около 2 грама канабис.

Реклама

Окръжната прокуратура в Благоевград повдига обвинения на Терзийски за увреждане на два автомобила, държане на наркотици с цел разпространение и хулигански действия, отличаващи се с изключителна дързост, съобщи за вестника говорителят Весела Стоилова. Тя поиска постоянния арест на задържания, но до приключването на броя решението на съда не стана ясно.

Oчевидци разказват, че тупурдията станала, след като Терзийски се скарал с жена си Розалия, но тя отрича. По време на семейната битка той изпотрошил апартамента си, удрял съпругата си и я заплашвал с убийство, слагайки пистолет в устата й, съобщава struma.com. Според информацията, когато жената извикала помощ, побойникът излязъл навън и с кол изпотрошил собствените си луксозни коли, паркирани в двора. Счупил и колата на тъста си.

Когато екип на полицията се отзовал на сигнала, униформените заварили мускулестия мъж гол до кръста и със запасан на колана газов пистолет. При вида на ченгетата той продължил да буйства и се наложило те да приложат сила, за да го укротят. Местните хора разказват, че в нощта на погрома Иван бил дрогиран, както и че често злоупотребявал и с химия за помпане на мускули, което се отразило зле на психиката му. Хората от Сандански смятат, че Терзийски станал агресивен след стреса от престрелката между групите на Кравата и Митьо Очите.

За увреждане на имущество Терзийски отговаря и по делото срещу Божо Кравата и сие. Освен за участие в престъпната банда той е подсъдим за зулуми в бившето казино в Слънчака през 2014 г., превърнало се в ябълка на раздора между вдовицата на Бай Миле Силвия Панагонова и съдружника й Пламен Петков.

Терзийски е обявен за издирване заедно с още Божо Кравата и още 6 от бабаитите му веднага след екшъна на 8 юни 2016 г. в ресторант "4U" в Слънчев бряг. Посочва се, че Терзийски е от cело Ивайло, Пазарджишко. Два дни след пукотевицата соченият за дясна ръка на Кравата се предава и отива с адвокат при разследващите.

Очевидци посочват Иван Терзийски като смелчагата, който при разпрата между босовете вади пищов и насочва дулото в главата на Митьо Очите. Той дори натиснал спусъка, но пистолетът засякъл и така му спестил доста неприятности.

След като е задържан, Терзийски стои зад решетките до 15 септември 2016 г. Докато е на топло, става баща за втори път, а защитата му иска по-лека мярка от наложения домашен арест именно с мотив Терзийски да може да се грижи за семейството си. Магистратите го пускат на свобода срещу 6 бона гаранция.

Реклама
Реклама
Реклама