Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7233923 www.bgdnes.bg

Още изследват панталоните на Горския

Дрехите на шесторния килър от Нови Искър Росен Ангелов-Горския все още са обект на изследване една година след най-масовото убийство, научи "България Днес". Разследващите са успели да запазят уликите от панталона на убиеца, който бе открит след самоубийството му във вила край Луково. По панталона е изолирано собственото ДНК на Горския, който го е носил. Освен това дрехата е била обилно напоена с кръвта на две от жертвите - Кети Кюхова и Неделчо Юнаков, съобщи дни след трагедията зам. главният прокурор Борислав Сарафов.

Следите, които са сред основните козове на прокуратурата, са изследвани първо по разследването за смъртта на Росен Ангелов. То се водеше месеци наред в Софийската окръжна прокуратура. След като се изясняват всички обстоятелства, следователите излизат с категоричното становище, че Горския сам е сложил край на живота си.

Реклама

Тогава делото е изпратено на Софийската градска прокуратура, която нищи шесторното убийство. "Приобщени са веществените доказателства от делото за самоубийството. На част от тях се изготвят експертизи за отношението на Ангелов към убийството. Става дума за биологичен материал и трасологични следи", поясни пред вестника говорителят на Софийската градска прокуратура Зорница Таскова.

Още в първите дни след разкриване на бруталното престъпление експресна експертиза потвърждава, че откритите улики са от Росен Ангелов. За сравнителен материал криминалистите използват ДНК, взето от Горския при негово задържане за блудство 10 години по-рано.

Освен на биологичния материал по дрехите разследващите разчитат и на друга находка - кална следа от обувка, оставена в къщата на ужасите. Във връзка с тази улика е назначена трасологична експертиза, която трябва да каже дали отпечатъкът съответства с обувките, носени от убиеца.

За изминалата година следователите са разпитали всички свидетели, които според тях могат да хвърлят светлина около това - какво е станало в новогодишната нощ на 2018 г. в Нови Искър. След изготвянето на експертизите се очаква разследването да бъде прекратено поради смъртта на извършителя.

След няколко месеца престой в моргата тялото на Росен Ангелов бе освободено на 15 март м.г. Прокурори упорито търсеха негови роднини, които да се погрижат затрупа. Тъй като брат му се покрил заради дългове, сестрата на Горския се отзовала и го погребала тайно.

Официалната версия на ченгетата е, че Росен Ангелов бил любовник на Кети Кюхова. Разривът между тях настъпил с отказа на жената да даде кодовете за достъп до тузарските къщи, които двамата почиствали, тъй като Горския планирал да ги ограби.

Реклама

Заради синдрома на отхвърления любовник Ангелов изтрещял и решил да си отмъсти. Първо убива Кети и захвърля тялото й в кладенец в гората. След това отива в къщата, където разстрелва Неделчо и 19-годишния му син Георги. Куршуми политат и към 72-годишната Еленка Бурджиева, която е майка на Кети. Смята се, че Кети й разказала за връзката си с Горския и затова той решил да елиминира всички, които могат да насочат ченгетата към него.

На втория етаж са убити 16-годишната щерка на Кети - Нанси Иванова, и приятелят й Боби. Разстреляна е дори немската овчарка на семейството, която лаела на двора.

Близки на шестте жертви разказаха, че се съмняват в официалната версия и имат свои теории за случилото се. Те са свързани с нелегални бизнеси с лекарства, наркотици или разкриване на тайна на някой големец. Почернените роднини са категорични, че трагедията е сътворена поне от четирима, тъй като Росен Ангелов не може сам да очисти толкова хора.

Анализатори коментираха и странната смърт на Горския седмица след шесторното убийство. Негови познати заявиха, че той не би се гръмнал, защото бил корав, кандидатствал за Френския легион, правил дълги преходи в планината и имал силна психика. Появиха се мнения, че той е "самоубит", за да се заличи истинският мотив за масовото изтребване. На снимките от стаята, в която Ангелов си е пуснал куршума, не се вижда и капка кръв, а конспиратори пуснаха слух, че извергът си е пуснал куршума с дясната ръка в лявото слепоочие.

Криминалисти отхвърлиха тези версии, като контрираха, че гилзите от местопрестъплението в Нови Искър са от пистолета "Берета", намерен в бараката на Горския. Преди това обаче стана ясно, че Ангелов е обрал гилзите и е лъснал къщата с белина след касапницата.

Откраднат пистолет

Пищовът, с който Росен Ангелов избива семейството, е откраднат в началото на 2017 г. от оръжеен магазин на столичния бул. "Мария Луиза", разкриват ченгетата. По това време Горския е обявен за издирване, тъй като има присъда от 2009 г. за блудство с малолетна. Преди това е търкал нара за кражби и изнасилване.

Реклама
Реклама
Реклама