Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7234557 www.bgdnes.bg

Много те обичам,Иване! Много, много!

Алекс Сърчаджиева легна на ковчега на Ласкин и разплака хиляди

"Много те обичам, Иване, много, много. Боли ме, много." С тези думи Александра Сърчаджиева разрида хилядите дошли да се простят с актьора Иван Ласкин на вчерашното поклонение в църквата "Свети Седмочисленици". Отслабнала и изпита от мъка, актрисата едва издържа траурната церемония, но бе подкрепяна от братята на Ласкин и цялата му рода.

Хиляди се стекоха да изкажат последно "сбогом" на талантливата звезда на българското кино. Иван Ласкин издъхна на 48-годишна възраст, след като прекара последните 10 дни в реанимацията на ВМА с тежка чернодробна недостатъчност и нужда от трансплантация.

Реклама

 

Още един символ на поколения българи си отиде. Човек, който не влизаше в рамки, но беше честен, добър, никому лошо не е сторил, готов беше да раздели залък с приятели. Той не направи никакъв компромис и до последния си ден, човек със със страхотно чувство за хумор, с много ирония, човек, който винаги казваше това, което мисли.

     

Така описаха Иван Ласкин приятелите му. Параскева Джукелова, Асен Блатечки, Ути Бъчваров, Мариан Бачев, Камен Воденичаров, режисьорите Стайко Мурджев, Теди Москов, Лили Абаджиева, Мариус Донкин, Тончо Токмакчиев, Мария Каварджикова, Валери Йорданов, Ернестина Шинова и Андрей Слабаков, Фънки и много други се поклониха пред актьора. Съболезнования приемаха и роднините на актьора, братята му и най-близките. Седем венеца бяха изпратени от всички театри за Иван.

Ласкин остави сериозни следи както в киното, така и в театъра. През 1986 г. детският сериал "Васко да Гама от село Рупча" го превръща в най-популярното момче у нас. По-късно завършва ВИТИЗ. Незабравими остават ролите му и в сериали като "Хайка за вълци" и "Дунав мост". Играл е на сцените на Народен театър "Иван Вазов", театър „Българска армия“, Малък градски театър "Зад канала" и много други.

Поклон пред паметта му!

Реклама
Реклама
Реклама