Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7234593 www.bgdnes.bg

Митко Симеонов часове преди убийството: Ще ти прережа гърлото!

Убитата Юлиана искала развод, намерила си по-млад приятел

"Ще ти прережа гърлото! Ще ти открадна бебето!" Този зловещ есемес получава младата Юлияна Иванова от 65-годишния си съпруг Митко Симеонов часове преди ревнивецът да забие нож в сърцето й.

Кървавата вендета се разиграва около 16 часа на Ивановден в панелен блок в старозагорския кв. "Железник". Митко Симеонов се обажда на своя приятел лекар Мохаб Хабиб и му казва, че има нужда от помощта му, тъй като е тежко ранен. Пристигналият на посоченото от Митко място медик опитва да отвори вратата на апартамента, но тя е здраво застопорена. Съседът Стойчо Канев помага на лекаря и заедно успяват да влязат в жилището. Пред тях се открива зловещата гледка на лежащата в локва кръв Юлияна, а от гърдите й стърчала дръжка от кухненски нож. В съседната стая неутешимо плаче 8-месечната Християна. В коридора с обезумял поглед и окървавени ръце стои безмълвен убиецът.

Реклама

Незабавно е подаден сигнал на спешния номер 112. Пристигналите на място лекари са безсилни, те само констатират смъртта на младата майка. Митко Симеонов е незабавно арестуван. Прави пълни самопризнания за стореното пред ченгетата. Повдигнато му е обвинение за умишлено убийство.

Жестокото отмъщение на Митко Симеонов се оказва краят на дълга история, пропита със забранена любов, изневери и тормоз.

Младата Юлияна Иванова и Митко Симеонов се запознават преди десетина години. Тогава момичето е на 15 г. Юлияна пристига с баща си и сестра си да живее на квартира в съседен блок. Митко първо се сприятелява с таткото, а после и с дъщеря му. Бързо заживяват на семейни начала. Разликата във възрастта им е огромна, родителите на Юлияна са категорично против отношенията й с 40 години по-възрастния мъж. Връзката е бурна. Разделят се и се събират няколко пъти. Ражда им се детенце, което издъхва едва на 9 месеца. Юлияна и Митко сключват граждански брак през октомври 2017 г. Ражда им се второ общо детенце преди 8 месеца.

Докато е бременна, Юлияна разбира, че възрастният й съпруг и е изневерил. Младата жена подслушва разговор между Митко и друго момиче, с което се запознава покрай работата си като доставчик на хляб.

След раждането на малката Християна отношенията между Митко и Юлияна се влошават непоправимо. Двамата споделят един покрив само заради детето.

По това време Юлияна се запознава във фейсбук с 28-годишния Николай Иванов. Младата майка търси опора в младия мъж. Двамата често си пишат и говорят с часове по телефона. Тя му споделя всички свои проблеми. Неусетно се влюбват. Започват да правят планове за бъдещето.

Реклама

По Коледа Митко Симеонов се изнася от квартирата и оставя Юлияна да живее там с детенцето им. Преди седмица младата жена подава молба за развод.

"Последно си писахме в 3,00 ч. след полунощ в понеделник, часове преди убийството", разкрива Николай Иванов.

"Каза ми, че е ходила на лекар с детенцето, защото плакало цяла нощ заради никнещи зъбки. В понеделник трябваше да ходи до съда да се оплаче от Митко, защото предишния ден й пратил съобщение със заплахи. Опитах се да я успокоя, свързах я с адвокатката си, за да й помогне в подаването на жалбата срещу Митко", обяснява младият мъж.

Митко разбира за подадената от съпругата му жалба и разярен отива до квартирата й да й потърси сметка. Така се стига до фаталния край, предполагат разследващи.

Афишираната във фейсбук връзка между Юлияна и Ники вероятно също е провокирала агресията и ревността на далеч по-възрастния Митко Симеонов, предполагат психолозите.

Неведнъж Юлияна споделя със своя приятел Николай за тормоза, на който е подложена от своя съпруг, докато живеят под един покрив.

"Юлияна приспивала детето, оня нарочно вдигал шум, за да я събуди, да не може да спи. До тоалетна не й давал да ходи без разрешение", разказва Николай.

"Като се изнесъл от квартирата по Коледа, й взел банковата карта. Изтеглил й майчинските. Една стотинка не й дал. Взел й дори събраните в една касичка пари. Тоя е луд", разкрива Николай.

"Сякаш усещах, че нещо лошо се е случило. Без да знам, в понеделник вечерта, няколко часа след убийството, усещах болки в сърцето. Излязоха ми сълзи от очите, без да плача. Главата ме болеше. Все едно съм почувствал, че ще стане нещо лошо", разкрива Николай.

"Имахме планове да заживеем заедно. Поддържахме връзка в интернет, никога не сме се срещали на живо", категоричен е младежът.

През ноември 2017 година Юлияна се дипломира в Тракийския университет със специалност "Социални дейности". Преди това подавала хотдог в центъра на Стара Загора.

65-годишният мъж работел като шофьор във фирма за производство на хляб. От първия си брак имал две пораснали деца, след развода бившата му съпруга се запиляла на гурбет в Гърция. След това при него в квартирата заживяла без брак друга жена с дете. И тя си тръгнала, защото мъжът бил кавгаджия и тормозел жените до себе си, разказват съседи. Юлияна е трета поред съпруга на Митко Симеонов, разкриват комшии.

Семейството било набожно

"Който е на колене пред Бог, никога няма да коленичи пред трудностите!" Това пише Юлияна Иванова във фейсбук групата "Божието слово", на която младата майка е администратор.

Своята набожност демонстрира напористо в интернет и законният съпруг на Юлияна Митко Симеонов. Личният фейсбук профил на предполагаемия убиец е пълен с цитати от Библията, икони и молитви.

Братът:

Ревнуваше я много, следеше я

"Съпругът на Юлияна Митко Симеонов я ревнуваше много, не я пускаше да излиза никъде. Постоянно я следеше. Сестра ми реши да го остави, затова я уби. Мъката ми е голяма. Едно ангелче остана без майка. Искам справедливост, доживот да гние в затвора! Човекът е психопат. От ревност уби сестра ми. Намушкал я в сърцето, боклукът му долен!" - казва през сълзи братът на убитата Юлияна Иванова.

Реклама
Реклама
Реклама