Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7235996 www.bgdnes.bg

Загорчич пред "България Днес": Петков e истинският №1

Заслужаваше наградата повече от Десподов, убеден е треньорът на "Славия"

Вратарят Георги Петков е заслужавал най-много да спечели наградата за Футболист №1 на България! Това обяви пред "България Днес" старши треньорът на "белите" Златомир Загорчич.

42-годишният страж остана на второ място в гласуването само на 8 точки зад крилото на ЦСКА-София Кирил Десподов. Петков спечели Купата на страната със "Славия", като бе герой на финала след дузпите с "Левски". Десподов пък не успя да вземе трофей с "червените" през 2018 г. Впоследствие стана ясно, че Жоро Вратаря има повече първи места в анкетните карти на спортните журналисти, но е събрал по-малък общ брой точки.

Реклама

"Не съм човек, който търси интриги, но моето мнение е, че Петков абсолютно заслужаваше най-много да стане Футболист №1 на годината. Причината е поради заслугите му през годината и всичко, което направихме, най-вече със спечелването на Купата на страната. Резултатите са тези, които показват. При нас има много млади футболисти. Георги Йомов заслужаваше да бъде избран за най-прогресиращ играч", отсече Загорчич.

"Десподов е много добър футболист и не мога да кажа нищо срещу него. Просто тази година Жоро заслужаваше повече тази награда. Ще разчитаме постоянно на него и през пролетта. Докогато може, разбира се, ще бъде в нашите планове и ще пази", обеща треньорът на "Славия". Вчера "белите" направиха първа тренировка за годината на своя стадион.

"Дадохме двама играчи под наем. Момчил Цветанов и Милчо Ангелов разтрогнаха договорите си. Надяваме се тези дни други футболисти да подпишат новите си договори. Не съм запознат с това дали ще привлечем Бранимир Костадинов. Не е редно да говоря на кои позиции търсим нови имена. Галин Иванов е много добър футболист, той е тук в съблекалнята и аз искам да остане при нас", каза Загорчич. Отборът на ДСлавияУ ще играе първите си две контролни срещи с отбори от Полша. Това ще стане в турския курорт Алания, където "белите" за поредна година ще бъдат на подготвителен лагер. Следват проверки с арменския "Пюник" и "Университатя" (Клуж).

"Миналата година вече бяхме в същия комплекс и на същите терени в Турция и останахме доволни. Условията са добри. Ще се подготвяме здраво. Искаме да стартираме новия полусезон по-добре, отколкото беше през есента. Естествено, желаем отново да играем в Европа. Не знам дали ще продадем някой от играчите си през този трансферен прозорец. Трябва да попитате президента на клуба. Ако дойде хубава оферта, естествено, няма да спираме никого от футболистите да напредва в кариерата си", завърши Загорчич. "Белите" представиха две нови имена. Това са защитниците Ертан Томбак от "Черно море" и Преслав Петров от "Дунав".

"Идваме да помогнем да отбора и да подобрим представянето на "Славия" през пролетта", заяви Петров.

Същевременно ръководството на клуба обяви, че прави всичко възможно стадион "Славия" да получи лиценз за Първа лига още за първите мачове от пролетния полусезон. Остават само леки довършителни ремонтни работи, за да може съоръжението да покрие всички необходими изисквания.

"Много ми се иска да се върнем тук. Друго е да си играеш в своята къща. Сега и теренът е съвсем различен.

Реклама
Реклама
Реклама