Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7236492 www.bgdnes.bg

Тиквена торта

Продукти:

8 яйца

12 с.л. захар

2 ч.ч. пюрирана варена тиква

2 ч.л. настъргана лимонена кора

2 ч.л. канела

4 пакетчета ванилия

2 бакпулвера

20 с.л. брашно

6 с.л. вода

60 г масло

100 г натурален шоколад

За намазване:

мармалад на калъп и пюрирана тиква в съотношение 1:1

Начин на приготвяне:

Яйцата със захарта се разбиват на крем. Добавя се пюрираната тиква.

Сухите съставки се смесват и се добавят към тиквената смес, като се редуват с разтопеното масло и водата.

От готовата смес се изпичат два блата, като върху тях се настъргва шоколадът преди печене.

След изстиване на блатовете в подходящия поднос за торта сложете единия блат с шоколада нагоре, върху него разпределете плънката за намазване и поставете отгоре другия блат също с шоколада нагоре.

Украсете с парченца варена или печена тиква.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама