Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7237561 www.bgdnes.bg

Бедни майки вземат вещи на убитото бебе Никол

Ченгетата навили приживе разстреляната Дарина да не подава жалби срещу екзекутора Викторио

"За какво са ни празни спомени? Нека вещите на нашата звездичка Никол да помогнат на някой в нужда. По-голямата част от нещата й вече намериха нови собственици и се радваме, че ще послужат". Това сподели пред "България Днес" почернената майка Ваня Министерска. Тя изгуби дъщеря си Дарина и внучка си Никол, след като бащата на детето - Викторио Александров, ги разстреля без жал. Дарина е убита в дома си, след като седмица преди това иска да сложи край на връзката. След като стреля по майката, сотаджията взима дъщеря си и тръгва да бяга из София. Задържан е малко след като стреля в окото на 1-годишната си Никол. Опитва се и да се самоубие, но куражът го напуска, когато насочва пистолета към себе си, и куршумът само го одрасква.

Все още не са готови експертизите, които да установят психичното му състояние. Докато чака началото на процеса, Викторио мрънка редовно, че килията не му е удобна, и иска да го пуснат срещу по-лека мярка. Към момента магистратите остават непреклонни. Пред разследващите Викторио обяснява, че не помни как е убил жена си Дарина и бебето.
Инцидентът разтърси България, след като стана ясно, че Дарина е била тормозена психически през цялата година. Натискът върху нея започва още в болницата след раждането на малката Никол. Викторио настоява да му прехвърли половината от наследственото жилище, където живеят заедно. Апартаментът е купен и ремонтиран с парите само от родителите на Дарина, но Викторио има претенции. През цялото време иска да сложи ръка върху апартамента, разкриват близки на убитата Дари.
Срещу младата майка е имало и заплахи за живота й. Викторио й казвал, че ще падне случайно, докато простира от терасата, и че може да инсценира катастрофа, в която да изгуби живота си. В крайна сметка Викторио я убива със служебния си пистолет.
От обкръжението на Дарина разказват, че десет дни преди инцидента младата майка два пъти е ходила в полицията. Искала е да подаде сигнал срещу Викторио за психически тормоз и да получи защита. Оттам обаче я разубеждават, като я съветват да си изгладят отношенията сами. Никой не предприема адекватни мерки срещу комплексирания мъж, който забранява на Дарина да комуникира дори с близките си, и се стига до фаталния край. Дарина е била и подслушвана и следена, разкриват още приятелките й.


Става ясно, че Викторио се ползвал с връзки в районното управление, в което е подал жалба срещу Дарина ден преди убийството. В същото районно работел негов близък приятел, научи още "България Днес".
Родителите на Дарина са категорични, убийството на момичето е планирано и е умишлено. Затова и Ваня Министерска има нова мисия - да се бори за спокойствието на колкото се може повече жертви на домашно насилие. Всеки момент ще бъде готов сайтът й, с който почернената майка ще информира жертвите на домашно насилие как ги пази закона, какво е манипулация и шантаж и къде да намерят подкрепа и закрила.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама