Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7237582 www.bgdnes.bg

Убиецът с чука отвлича децата си

Хлапетата са открити невредими в дома му

Ревнивият рецидивист очиства първата си жена, втората заплашва да разчлени

Свиреп убиец взел двете си деца и ги държал няколко дни в дома си в кюстендилското село Лозно без разрешението на тяхната майка. Рецидивистът Емилиян Борисов доби скандална слава, след като премаза с чук за пържоли черепа на първата си съпруга Венера и преби зверски майка си в далечната 2001 г.

Борисов за пореден път попада в криминалните хроники, след като на 4 януари взел двете си деца от бившата си съпруга Надежда в Гоце Делчев и до вторник на обяд нямало следа от 5-годишното момиченце и брат му, на 14 г. Майката полудяла от притеснение за живота на хлапетата, след като безуспешно опитвала да се свърже с тях или с баща им по телефона. Тогава подала сигнал в полицията, че децата й са изчезнали. Те са обявени за общодържавно издирване. Полицията веднага е вдигната на крак. Ченгетата от Гоце Делчев търсят съдействие от колегите си в Кюстендил, на чиято територия живее бащата на търсените деца. Местните служители на реда светкавично отишли на проверка в дома на Емилиян. Там открили братчето и сестричето и ги върнали на майка им в Гоце Делчев. Пред ченгетата рецидивистът се оправдал, че не вдигал телефона на майката на децата си, тъй като му била паднала батерията, съобщи сайтът "Струма".

Реклама

Емилиян Борисов превърнал в ад живота на бившата си жена и заради това се стигнало до раздялата им. По нейна жалба той е съден. През юни 2018 г. в пристъп на люта ревност рецидивистът се обадил по телефона на партньорката си и изревал: "Ще дойда в работата и ще те заколя, к...во, ще те убия, ще те разчленя!". Жената подала жалба в полицията и Борисов е арестуван. Впоследствие признава вината си и сключва споразумение с прокуратурата, което е одобрено от съда. Осъден е на пет месеца затвор.

Според местни болезнена ревност става причина и за жестокото убийство на първата съпруга на Емилиян – Венера, през далечната 2001 г. Младата жена намира смъртта си, след като Борисов се връща от запой в известно заведение в центъра на Кюстендил. Ревнивецът се нахвърля върху жена си чук за пържоли, размазва черепа й и потрошава костите й. Венера издъхва от тежките си рани часове след като е приета в болница обезобразена до неузнаваемост.

След убийството се разбира, че Венера е подлагана на непрекъснат тормоз от мъжа си. Тя няколко пъти опитва да напусне насилника, събирала си багажа, за да се върне при родителите си с двете си малки деца, но така и не успяла да направи това приживе.

В нощта на убийството на Венера рецидивистът не пощадил и собствената си майка Живка, която също пребил. Тя също е приета в болница, но оцелява.

За смъртта на Венера Емилиян е осъден на 11 години затвор. Впоследствие присъдата му е намалена на шест години. Той излиза от затвора през 2011 г. Докато е там, става свидетел по делото срещу Асен Китанов-Психото за убийство на наркотрафикант през 1998 г.

Реклама
Реклама
Реклама