Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7240052 www.bgdnes.bg

Пингвини с раници живеят в леден град

Компания им правят 2019 снежни човека 

Пингвини с раници се спускат по ледени пързалки...

Звучи като детска приказка, но не е. Фестивалът на леда и снега в китайския град Харбин преди дни отвори врати за 35-и път. Уникалните сгради и скулптури от лед буквално спират дъха и събитието привлича милиони туристи.

Най-голямата атракция тази година са пингвините с червени раници. При температура от минус 15 градуса симпатичните птици бяха освободени за 15 минути и се плъзгаха по леда, забавлявайки посетителите. Събитието е вид обучение за животните, което ги доближава до естествената им среда.

Реклама

Сред атракциите тази година са каране на шейни по река Сонгхуа, масови сватби и извисяващи се скулптури от лед и сняг. Особено впечатляваща е и разходката между фигурите на 2019 снежни човека.

Фестивалът в Харбин се провежда по време на едни от най-важните празници в страната - Китайската нова година и Празника на фенерите. Главната атракция "Свят на леда и снега" се простира на 600 хиляди квадратни километра. Миналата година той е бил посетен от над 1,4 милиона туристи, а приходите от продажба на билети са надвишили 52 милиона долара. Събитието се е превърнало във визитна картичка на града и е главният източник на приходи от процъфтяващия зимен туризъм.

Великото творение в Харбин е един от четирите най-големи ледени фестивала в света - останалите са в Сапоро (Япония), Квебек (Канада) и Холменколен (Норвегия).

Тази година бялата феерия продължава до 5 февруари.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама