Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7244769 www.bgdnes.bg

Синът на Самоковеца - тенис надежда

Майка му ще го води по турнири

Косьо-младши пета година е на кортовете при Малееви

Детето на застреляния преди години Константин Димитров-Самоковеца – Косьо-младши, е надежда в тениса, научи "България Днес".

Момчето, което тази година ще стане на 15 години, тренира от пет години в клуба на сестрите Малееви. Освен запален спортист Косьо-младши рисува и е отличник в училище. Почти всеки път, когато идва на тренировка, с него е майка му Ангелинка. Според личните треньори на малчугана той е голяма надежда в тениса и след година-две ще се пусне и на международни турнири. Със сигурност на тях ще бъде придружен от майка си. Тенисът е един от най-скъпите спортове в света, но Косьо-младши едва ли ще има проблем с това. Той вече е собственик на част от имуществото на баща си Константин Димитров, което се изчислява на милиони левове. Според запознати момчето и майка му Ангелина притежават просторен апартамент срещу НДК, къща в Бояна, къща в Самоков, два апартамента в Лондон, десетки декари обработваема земя, доста автомобили и джипове.

Реклама

Досетливата майка на Косьо – Анкелинка, преди време прехвърли имотите на малкия, за да го подсигури, в случай че нещо се случи с нея. Детето се ражда месеци след като баща му е убит. И, естествено, е кръстено на него. По ирония Ангелина и Косьо от години се опитват да имат деца, но без успех. Лекуват се в западни клиники, ходят дори и по врачки. Именно липсата на собствено дете кара Самоковеца да стане един от най-щедрите дарители на домовете за сираци. Когато Ангелина разбира, че е бременна, е прекалено късно - двамата вече са охладили отношенията си. Тя успява да забременее в клиника за ин витро. Това е поредният опит, който прави, и той се увенчава с успех. Косьо-младши проплаква в столичната частна клиника "Св. Лазар". Там Ангелина е посетена от приятели на покойния си съпруг и някои от верните му бодигардове. Братът и майката на Самоковеца виждат детето едва когато то става на 40 дни. С течение на времето на Ангелина й се налага да прави всякакви "акробатични номера", за да успее да запази поне част от наследството на сина си. С днешна дата двамата с детето са щастливи, а майката засега няма нов мъж до себе си.

Въпреки слуховете, че Ангелина отдавна е забравила съпруга си, тя не пропуска и всяка година да отиде на гроба на Косьо, за да му поднесе цветя. Години след показния разстрел на висаджията последният му дом в Самоков е просто една от многото мраморни плочи на новото гробище. "Ангелина идва един-два пъти на година, не го забравя", твърди един от служителите. Редовно го оплакват само родителите на Косьо - Димитър и Снежана, обяснява мъжът. Възрастните хора все още с мъка си спомнят черния 6 декември 2003 г. когато загубват своя син. Тогава Косьо и любовницата му Цеци Красимирова се разхождат из площат "Дам" в Амстердам. Пренебрегвайки всякакви правила за безопасност, влюбените се движат без охрана. Килърът ги причаква на излизане от лъскав магазин за диаманти и изпраща няколко куршума в главата на Самоковеца. Константин Димитров се свлича безпомощно на земята и умира на място. Цеци е улучена от рикоширал куршум в челото. Стрелецът успява да избяга чрез агент на холандската полиция, но само няколко дни по-късно е задържан. Той е осъден в Холандия на 15 години затвор за убийството. Бандитът Ервин Врекер вече е на свобода, след като бе освободен предсрочно за добро поведение.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама