Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7247852 www.bgdnes.bg

Гришо победи нервите и... Куевас

Григор Димитров призна, че е победил нервите, за да спечели срещу ветерана Пабло Куевас (Уруг) с 6:3, 6:7 (5), 6:3, 7:5.

С успеха българинът се класира за III кръг на Откритото първенство на Австралия по тенис. Срещата беше доста оспорвана. Гришо започна много силно и не оставяше много шансове на 33-годишния уругваец. Всичко се промени във втората част. Българинът загуби тайбрек и започна да допуска непредизвикани грешки. В следващите две части хасковлията демонстрира характер и триумфира след 2,52 ч.

Реклама

"Чувствам се невероятно - каза веднага след успеха 27-годишният Гришо. - Беше добър мач за мен. От първата точка започнах да притискам опонента. Исках да бъда по-агресивен, защото Пабло е доста труден съперник. Играли сме няколко пъти. Знам, че винаги е опасен. След втория сет двубоят можеше да се развие в двете посоки. Справих се добре с нервите. В четвъртия сет, при 5:5, всичко можеше да се случи. Можеше сега още да сме на корта. Публиката беше невероятна! Отново имаше много български флагове. Оценявам го."

На трибуните отново беше новият супертреньор на Димитров - Андре Агаси. До американската легенда беше и другият наставник на Гришо - Дани Валверду. Два реда зад тях беше още едно титанично име - Щефи Граф. Съпругата на Агаси се вълнуваше от критичните разигравания и също оказа подкрепа.

Най-гласовити бяха родните фенове по трибуните. Десетки знамена и възгласи "Григор" и "Българи юнаци" надъхаха в ключови моменти Димитров.

Андре Агаси похвали Гришо за неговите качества в интервю за австралийско радио.

"Страхотен атлет. Колкото повече време прекарваме заедно, толкова повече ще напреднем", сподели легендата, който е спечелил осем турнира от Големия шлем, включително и четири титли от Откритото първенство на Австралия.

С Агаси много си паснали

Реклама

Треньорът на Григор Димитров - Дани Валверду, е убедил Андре Агаси да се присъедини към тима. Това разкри самият венецуелец в откровено интервю за atptour.com. Валверду директно е обяснил на българския тенисист, че неговият проблем е психически.

"Прекарал съм много време с бивши играчи и мисля, че те могат да ни помогнат в много аспекти - обяснил специалистът на Гришо в техния откровен разговор. - За щастие Агаси беше готов да ни помогне. Бързо разбрах, че той е правилният човек. Трябваше му време в началото. Не се получи неговата съвместна работа с Джокович. Той искаше да види каква е ситуацията и дали в нашия случай ще може да помогне и да окаже влияние."

Валверду смята, че Димитров има възможностите да бъде на върха и да печели големи турнири.

ДБеше правилното решение да опитаме нещо ново. Извън корта Григор е по-различен от останалите играчи, особено сред по-старите - добави Валверду. - Той е като човек на изкуството. Вижда нещата по-различно от останалите. Агаси също е имал такива периоди в кариерата си. Имат сходни възгледи."

Изморен италианец е следващият

Томас Фабиано (Ит) е следващият съперник на Григор Димитров. 29-годишният тенисист се справи в маратонски 5-сетов мач с мощния Райли Опелка (САЩ).

Фабиано е 102-ри в световната ранглиста, но е достигал до 70-ата позиция. Той никога не е печелил турнир от ATP тура. Италианецът за пръв път достига до III кръг в Мелбърн.

Добра новина дойде и от съседен корт, където Франсис Тиафо (САЩ) хвърли бомбата за деня. Той елиминира шестия в световната ранглиста Кевин Андерсън (ЮАР) след 4:6, 6:4, 6:4, 7:5. Южноафриканецът беше сред потенциалните съперници на Димитров за IV кръг.

Напред продължава Рафаел Надал. Испанецът се справи с Матю Ебдън с 6:2, 6:2, 6:2. Звездата може да се изправи срещу Гришо на 1/4-финал.

Реклама
Реклама
Реклама