Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7248059 www.bgdnes.bg

Пожар от ревност гори по дело срещу депутатски брат

Искри от ревност палят семеен пожар в съдебната зала по делото срещу Илия Стоилов, брат на депутата от БСП Георги Стоилов, видя "България Днес". Братът на народния представител се лекува в Чехия, като е обявен за издирване, а процесът срещу него се води задочно. Като собственик на заложните къщи "Монарх" в Русе той е дирижирал престъпна група за рекет, сочи прокуратурата. На подсъдимата скамейка са жена му Цветелина Стоилова, Александър Вълков, Калоян Димитров, Милен Влахов, Трифон Трифонов, Асан Юсеинов, Мерджидин Юсеинов и Бисер Владов.

Показания вчера дадоха възлюбените Виктория и Ивайло. Според разследващите Виктория, която е въртяла сексуслуги, е рекетирана от Мануел Манов, син на шефа на КАТ в Русе Михаил Манов. Катаджийският наследник се призна за виновен, нави се на 9 месеца зад решетките и вече е на свобода.

Реклама

Виктория се появи с бременно коремче пред магистратите и без свян разказа, че е изнудвана да плаща данък за търговията с плътта си. През 2017 г. тя получила обаждане от мъж, който се представил за клиент. Жрицата го поканила в дома си в русенския район "Христо Ботев". Когато клиентът се появил, Виктория слязла да му отвори вратата на входа. В този момент влязъл втори мъж с руса коса, който започнал да я разпитва за работата й. "Попита ме дали знам, че в България трябва да плащам данъци за дейността, която извършвам", разказа 27-годишното момиче. В този момент изскочили още 5-6 бабаити.

Виктория веднага повикала мъжа си, който по това време пиел кафе с приятели. Докато говори с него, оставила телефона на високоговорител, за да чува случващото се. "Извикай ги тези сутеньори - да ги видим какви мъже са", изрепчили се неканените гости. Ивайло дошъл за минути, но видял само отпрашващото беемве с непознатите.

Виктория и Ивайло дават показания в полицията във Варна. Те твърдят, че нападателите са искали Виктория да им се отчита, защото иначе заплашили да я изселят от Русе. Труженичката се кълне, че русолявият мъж е държал пищов в ръката си, заради което тя приела посещението като заплаха и се притеснила. В показанията й пистолетът не присъства. Тя го споменава едва вчера в съдебната зала. Признава, че не е чела показанията си. На снимки в полицията тя разпознава русия мъж като Мануел Манов. Варненските ченгета им споменават, че посещението може да е дело на хората на Илия, който местните знаели с прякор Монарха.

Заради инцидента Виктория и Ивайло се местят във Варна. Тя продължава да предлага тялото си още около година, но спира, щом забременява. Половинката й също бе разпитван за фактите около инцидента и причината да се преместят.

Защитата не спести пиперливи въпроси на Ивайло за работата на жена му. "Не го одобрявам, но човек, като е влюбен, не мисли. Първата ми жена също беше такава и затова се разведох с нея", призна Ивайло. Той бе запитан как жена му е намирала клиенти и дали е посредничил. "Отказвам да отговарям на тези въпроси. Аз съм турчин и съм ревностен тип", издразни се младият мъж, като призна, че не му е приятно.

Двамата с бременната му възлюбена се притесняват за сигурността си, след като дават показания и бяха посъветвани да потърсят закрила от МВР.

Реклама
Реклама
Реклама