Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7249695 www.bgdnes.bg

Агаси разкри рецептата за Гришо

Легендарният американски тенисист Андре Агаси вече няколко месеца предава своите знания на Григор Димитров. За пръв път обаче двамата са заедно на турнир. 4-кратният шампион от Откритото първенство на Австралия не спря да окуражава Гришо при двете победи на българина в Мелбърн.

Пред местни журналисти Агаси разкри каква е рецептата за решаване на проблемите в играта на хасковлията. През миналия сезон Димитров се срина и беше далеч от най-добрата си форма.

Реклама

"По моя преценка тенисът е съставен на три части. Първата е, когато контролираш играта, втората е неутрална, а третата е защитата - обясни Агаси. - Когато той упражнява контрол, го прави с риск. В неутрална позиция започва бързо да изостава в разиграването. А при защита не променя нищо. Просто разполага с много енергия. Ако съумее да танцува между тези три елемента и да използва силните си страни, ще направи разлика. Ако не играеш разумно, тогава работиш прекалено здраво, а при подобна ситуация е много трудно да изкараш мач след мач. Моята надежда е да действа с повече лекота в по-продължителен период от време."

Агаси допълни, че има огромни надежди за Григор.

"Мисля, че той има какво да ни покаже - допълни американският супертреньор. - Засега всичко е прекрасно. Много съм развълнуван от него като личност и как толкова бързо се сближихме."

Следващото изпитание на Гришо ще бъде тази сутрин. Той ще се изправи срещу Томас Фабиано, който прави едно от най-силните си представяния в турнири от Големия шлем. Двубоят стартира около 6,00 сутринта българско време и ще се играе на "Мелбърн Арина".

173-сантиметровият Фабиано изненада американския гигант Райли Опелка във II кръг. Исполинът, който се извисява с 40 см над италианеца, наниза 67 аса, но това не му помогна и загуби в пет сета.

Фабиано никога не е играл срещу Григор Димитров. За сметка на това има две успеха над друг българин - Александър Лазов. Срещите са от финали в Тунис на най-ниския клас турнир "фючърс" през 2015 г.

Реклама

Рангелова: Андре е мотиватор

Капитанът на женския национален отбор по тенис Дора Рангелова е сигурна, че Андре Агаси ще помогне много като мотиватор на Григор Димитров.

"Ще му дава съвети, които ще помогнат психологически, защото Григор има перфектна техника - отбеляза специалистката. - Все още не се усеща резултатът от тяхната работа, но може би по-натам в турнира ще видим. Григор навлиза в добра форма. Все още не е демонстрирал най-добрия тенис. Хубаво е, че пътят му се разчисти до четвъртфинала след отпадането на Иснър и Андерсън."

Според Рангелова Фабиано е борбен и амбициозен тенисист.

"Стават много интересни мачове в Мелбърн. Видяхме как доста добри играчи отпаднаха. За мен фаворити са Джокович и Серина Уилямс", допълни Рангелова.

Реклама
Реклама
Реклама