Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7249884 www.bgdnes.bg

Килърът на Юлияна може да отърве кожата

Митко Симеонов настоява, че е нападнат

Съпругът на убитата навръх Ивановден с нож в сърцето остава в ареста

Нито ден в затвора няма да лежи ревнивецът Митко Симеонов, ако докаже, че е забил нож в сърцето на младата си съпруга Юлияна при самозащита, научи "България Днес".

Възрастният съпруг ликвидира 40 години по-младата си жена в квартирата й в Стара Загора, навръх Ивановден т.г.

Реклама

"Симеонов е категоричен, че пръв е бил нападнат от съпругата си, намушкан е в ребрата, след което се е защитил. Така вижда той нещата, които са се случили", коментира адвокат Станимир Ченалов, който е служебно назначен защитник на задържания.

Часове след престъплението на Митко Симеонов са повдигнати обвинения за умишлено убийство. Законът предвижда наказание до 20 години затвор, при положение че мъжът бъде признат за виновен.

Ако в хода на разследването се докаже, че Юлияна Иванова първа посяга с нож на своя съпруг, обвинението срещу Симеонов може да бъде променено, коментират юристи. Ако квалификацията се смени на "неизбежна отбрана", то задържаният може и да не помирише затвора. При доказване в съда, че са превишени пределите на самозащита, то максималното наказание, което може да бъде наложено, е 5 години затвор.

"Практиката показва, че в хода на разследването се установява дали едно твърдение е вярно или не. Разследващите ще проверят тази версия, ако се окаже вярна, ще се промени квалификацията", разкрива служебният защитник на Митко Симеонов.

Обвиненият в убийството на 25-годишната Юлияна Иванова се намира в ареста и ще остане там до началото на делото срещу него по свое желание. Митко Симеонов имаше право да обжалва наложената му мярка, но изненадващо се отказва да иска свобода от магистратите от Апелативен съд - Пловдив.

"Не сме подавали жалба с цел бързина на производството. Мярката за неотклонение бе насрочена за понеделник. Двамата с клиента ми преценихме, че е по-добре за него да не се обжалва задържането му, тъй като по този начин ще се работи по делото, а няма да се чака документите да се върнат от Пловдив", разкрива опитният юрист Ченалов.

Реклама

Докато Симеонов се намира зад решетките, в болница, в тежко състояние е тъща му Ирина Йорданова. Почернената майка на Юлияна бе ранена при жестока катастрофа на магистрала "Тракия". Инцидентът става, докато Ирина пътува за Стара Загора, за да прибере трупа на дъщеря си и да организира погребението й. 24-годишният шофьор на автомобила губи контрол над колата, тя се забива в канавката и избухва в пламъци. 41-годишната жена е откарана в ямболска болница, където състоянието й е стабилизирано, но се налага да бъде премахнат 6-месечният плод от утробата й заради непоправими увреждания.

"Сестра ми е много зле, има счупени прешлени на гръбнака. Ще бъде сложена в гипсово корито, цялата е натрошена. Счупени са вратът й, тазът, всичко", вайка се Милена Иванова, сестра на Ирина Йорданова.

Жестокото убийство потопи в скръб Стара Загора на 7 януари т.г. В квартира в кв. "Железник" в локва кръв е открита безжизнена 25-годишната Юлияна Иванова със стърчащ от гърдите й нож. За убийството е арестуван съпругът й Митко Симеонов. Двамата започват връзка, когато момичето е едва на 15 г. Повече от 10 години са заедно, като се събират и разделят многократно. Преди Коледа Симеонов се изнася от общата им квартира, а Юлияна подава молба за развод. Младата майка започва връзка с Николай Иванов. Двамата се запознават в интернет и се влюбват. Афишираната им в социалните мрежи връзка вероятно провокира ревността на възрастния Митко Симеонов. Ден преди убийството той изпраща есемес на съпругата си със закана да й пререже гърлото и да открадне бебето.

Бебето заченато от друг?

Осеммесечната Християна е настанена в приемно семейство в Гълъбово, след като синът Павлин и дъщерята Даниела на Митко Симеонов отказват да поемат грижите за нея. Хората в Стара Загора са категорични, че нежеланието им да вземат бебето, има просто обяснение. Детето няма кръвна връзка със Симеонов. Християна е зачената инвитро, с чужд донорски материал, убедени са близки до убитата Юлияна.

"Сега детенцето на Юлияна, 8-месечната Християна, се намира в приемно семейство. Аз не мога да се грижа за нея, тъй като живея в Гърция. Сестра ми ще си я вземе веднага след като оздравее, ще я поиска", категорична е сестрата на почернената майка.

Реклама
Реклама
Реклама