Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7249974 www.bgdnes.bg

Калина убита с карате

Красивата Калина най-вероятно е убита с техника от каратето, предполагат разследващите. Тялото на 25-годишното момиче бе открито в столичния кв. "Банишора" в сряда вечерта, а заподозрян за бруталното престъпление е приятелят на Кали, 23-годишният Васил Василев. Преди време той тренирал киокушин и дори се похвалил с тапия във фейсбук, научи "България Днес".

Смята се, че именно с методите и схватките, усвоени по време на тренировките, Васил е погубил гаджето си. Криминалистите разкриват, че Кали е убита по особено жесток начин, имала е множество рани, насилвана е и е душена. Възможно е Васил да е използвал уменията си от бойните изкуства, докато е претрепвал младото момиче, разкриват разследващи. При огледа лекарите открили стари синини по тялото на момичето, което означава, че тя е била пребивана и преди.

Реклама

Скандал между двамата е сочен като най-вероятната причина за убийството. До драмата се стигнало, след като Калина поискала раздяла и отказала да му покаже получен есемес. Възможно е Васил да е ревнувал хубавата си приятелка за непрестанните комплименти, които е получавала във фейсбук, смятат ченгетата. Съседите не са чували разправии, няма и подавани сигнали за насилие, уточняват от МВР. Родителите на Калина и Васил също са разпитани и са заявили, че не знаят между тях да е имало проблеми.

Двамата се събрали да живеят заедно преди 4 месеца. В началото на декември Калина се е дипломирала във Висшето училище по застраховане и финанси, бачкала като счетоводител. Красавицата е била осиновена от родителите си и е тяхно единствено дете. Те са й оставили жилището и са заминали за Виена, разказват съседи.

Във фейсбук красавицата се е интересувала от модни страници, заведения и чалга певици. Отбелязала е, че работи за като модел в "Ивет фешън". "Не сме имали договор с нея, идвала е в агенцията, минала е през школите, но не е работила като модел", уточниха за вестника от модната агенция.

Кали и душманинът й Васил били запалени сноубордисти. Отпразнували Нова година със спускания по пистите в Банско. Младежът изкарвал хляба си като готвач в ресторант "Щастливото прасе". Родом е от Русе, където ромът Северин уби тв водещата Виктория Маринова. От профила на Васил в социалните мрежи става ясно, че е националист, фен на фитнеса и мускулестите мацки, питбулите и татуировките. Той е психически лабилен покрай семейна трагедия в последните месеци. Преди 5 години също се опитал да посегне на живота си след раздяла с тогавашната му приятелка.

Васил признал пред ченгетата, че във фаталната вечер е злоупотребил с успокоителни и алкохол. Взел да се кълне, че не си спомня какво се е случило. След като убил приятелката си, младежът написал съобщение на баща си, че се е скарал с нея, тя паднала и посиняла. Написал му също, че възнамерява да се самоубие. Бащата, който живее в провинцията, подал сигнала на телефон 112. Същото съобщение Васил изпраща и на своя позната.

Екипите, които отиват на местопрестъплението, заварват желязна врата. Наложило се полицаите да викат колегите си от пожарната, за да разрежат вратата, обясни шефът на СДВР Георги Хаджиев.

Реклама

Когато униформените влезли вътре, открили в леглото безжизненото тяло на Калина и нейния приятел до нея в безпомощно състояние. Васил направил неуспешен опит да се самоубие с въздушен пистолет, но имал само леки наранявания. Обяснил, че е пил уиски с успокоителни и не помни нищо какво се е случило. Той е откаран в "Пирогов", но е бил напълно контактен. Според запознати е опитал и да си пререже вените.

"След като лекарите преценят, че няма опасност за живота му, колегите ще започнат да работят с него", заяви главният секретар на МВР гл. комисар Ивайло Иванов. По думите му служителите са действали бързо, но не успяват да предотвратят трагедията, защото убийството е станало преди получаването на сигнала.

Полицията е предала на следователите събраните доказателства. Случаят е поет от Софийската градска прокуратура.

Заплахи

Заплахи заваляха в профила на сочения за убиец Васил Василев. "И сега по-голям мъж ли стана, като уби невинно момиче?", питат гневни хора в социалните мрежи. "Боклук... В ада да гориш", пожелават му потресени от бруталното убийство. Те настояват за доживотна присъда. "Какви сте такива изроди бе, какви майки са ви раждали? Какви хора сте? Как живеете? Как спите?", вайкат се покрусени потребители във фейсбук.

Реклама
Реклама
Реклама