Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7250416 www.bgdnes.bg

360 км ченгета гонят трима дрогирани

Жестока 360-километрова гонка си спретнаха трима дрогирани мъже с полицията. Куриозната случка се разиграва в четвъртък сутринта по пътищата на Централна и Южна България.

Тримата млади мъже посещават казино в Стара Загора, след което се качват в лек автомобил „Пежо 307“. Около 2,30 часа униформени правят опит да спрат колата за рутинна проверка. Шофьорът подминава полицаите и духва с мръсна газ към магистрала "Тракия" в посока Пловдив. Край Чирпан е направен втори неуспешен опит да бъде спряна колата беглец. Автомобилът се отправя към Карлово и Казанлък и Околовръстния път. Акцията приключва между селата Ръжена и Ягода, след като са използвани шипове на пътя, които да спукат гумите на автомобила. На място са арестувани двама мъже, на 23 и 32 г. Шофьорът слиза от колата и хуква да бяга. Няколко часа по-късно е заловен. Това е 29-годишният Васил, съобщават от МВР.

В акцията участват 20 полицаи и специално обучени кучета. На тримата бегълци са повдигнати обвинения. Тествани са за наркотици, уредът отчита, че всички са употребили наркотици.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама