Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/7251448 www.bgdnes.bg

В Театър "Зад канала" режисьорът Теди Москов: По-добри сме от италианците!

В новия си спектакъл "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" режисьорът избистря почерка си

Големият ни режисьор Стефан Москов изостави предпочитания си досега стил на струпване на сценични анекдоти и възбуждащи смях човешки дефекти, за да се обърне към... любовта. В новия си спектакъл "Аз обичам, ти обичаш, тя обича" в Малък градски театър "Зад канала" режисьорът избистря почерка си, заявен в русенския му спектакъл "Редки тъпанари".

Реклама

Представлението показва една история, която е стандартна тема на психологически драми, "посолени" или не, с малко смешки - мъж и жена се заобичват, но тя вижда неговия приятел и се влюбва в него. И оттам започват въпросите - тя лека жена ли е или не? Няма усложнения и ровене в сърдечните причини и телесните последствия. Просто разиграване на старата гоненица "аз обичам теб, ти обичаш него, той обича нея". Така, както е в италианския прототип на текста на сцената от филма на Еторе Скола "Обичахме се толкова много".

В него участват колосите на следвоенното италианско кино Клаудия Кардинале, Нино Манфреди, Виторио Гасман заедно с Алдо Фабрици и Стефано Сата Флорес. С този спектакъл Теди Москов поддържа интереса си към сценариите на филмите от Ботуша и, честно казано, е доста доволен от себе си: "Моите артисти са по-добри от италианските. Изключителни са".

В ролите на тримата потърпевши от променливостта на женските чувства са Малин Кръстев, Филип Аврамов и Владимир Зомбори. Те се справят с трудността да покажат какво преживяват във всеки сценичен миг, защото в следващия камерата "отскача" на друго място и всеки от тях няма време дълго да се чуди. На мъжете не отстъпва и красивата актриса Каталин Старейшинска. Нейното "прелитане" от мъж на мъж е смешно, особено когато започва да изглежда като кабаретна актриса. Малин, Филип Аврамов и Зомбори също са изключителни като бедния несретник, клиент на кръчмата "Половин порция", интелектуалец, замаян по киното, и адвокат, който открива паралелна линия със защитата на гангстерски бос (Иван Петрушинов) и с прелъстяването на дъщеря му (Ирини Жамбонас).

"Аз обичам, ти обичаш, тя обича" започва забавно и смешно, но не завършва така", сподели Теди Москов. По думите му сюжетът е чисто човешки, а действието се развива в продължение на много години. Режисьорът беше и категоричен, че с този спектакъл задава въпроси, а не дава отговори.

За първи път Теди Москов е изоставил подигравките с образите от нашия политически и социален живот.

Симон Шварц е съавтор на режисьора в сценария на италианското им приключение. Сценографията и костюмите са на Петя Стойкова. А част от магията на това представление е музиката, изпълнявана на живо от джазмена Антони Дончев.

В спектакъла освен посочените участват Таня Пашанкова, Мак Маринов и Георги Кацарски.

Постановката може да гледате на 29 януари, 8, 14, 28 февруари и на 16 и 27 март от 19,00 часа в Малък градски театър "Зад канала".

Реклама
Реклама
Реклама