Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7251517 www.bgdnes.bg

Гришо: Агаси е най-ценният на Земята за мен

Фенка се обясни в любов на Димитров, докато той дава интервю на корта

Григор Димитров издигна своя съветник Андре Агаси в култ! Това стана след поредната победа на българина по време на Откритото първенство на Австралия. Гришо продължава да мачка, като отстрани трети пореден съперник. Този път негова жертва стана италианецът Томас Фабиано. Димитров се разправи със съперника си със 7:6(5), 6:4, 6:4 само за 129 минути игра на покрития корт "Мелбърн Арина".

За пети път в кариерата си Григор стига до осминафиналите на първия турнир от "Големия шлем" за годината. Това е изравнен национален рекорд. Със същото постижение до момента може да се похвали единствено легендарната ни тенисистка Катерина Малеева.

Реклама

Димитров наниза 13 аса и направи три двойни грешки. Вкара 63% от първия си сервис, който бе ефективен в 85% от случаите и му носеше точки. Второто подаване също бе достатъчно стабилно с 61%. Григор приключи двубоя с 37 уинъра и 33 непредизвикани грешки, докато Фабиано се отчете с 19 печеливши удара и 32 сбъркани топки.

"Иска ми се да можех да изразя с думи чувствата си към Андре Агаси. Това, че той седи там, гледа мачовете ми и отделя от времето си за мен, е най-ценното нещо на Земята. Това обобщава всичко. Много съм благодарен на всеки един човек от щаба ми. Особено в последните месеци, когато имах затруднения. Тези хора бяха зад гърба ми, те са причината да съм тук днес. Затова едно голямо благодаря на екипа, на феновете, на семейството ми. Сега вече съм на правилния път", категоричен е Гришо.

Влюбена в българския спортист фенка не издържа на емоциите и му се обясни, докато той даваше интервю на корта веднага след успеха си. Момичето прекъсна изявлението на Димитров, след като изкрещя силно "Обичам те, Гришо!". Тенисистът прие любовното словоизлияние с усмивка и продължи с анализа си на мача.

"Този път условията бяха различни. Отново кортът бе пълен. Бях щастлив, че ще мога да играя мача днес. Знаех, че дори и времето да е лошо, мач ще има. Приятели, благодаря ви! Такова топло посрещане на всеки мой мач в Австралия. Обичам да играя тук, играта ми се подобрява с всеки един мач и аз продължавам напред", каза още Димитров.

20-годишният Франсис Тиафо ще бъде съперникът на Григор на осминафиналите в неделя. Младият американец си осигури дуела с българина след успех в 5 сета над Андреас Сепи - 6:7 (3), 6:3, 4:6, 6:4, 6:3. До момента Гришо и Тиафо са играли само веднъж на официален турнир - на "Роджърс Къп" в Канада през миналата година. Тогава българският тенисист взе победата трудно със 7:6 (1), 3:6, 7:6 (4). Двамата са играли и на Лейвър Къп, където успехът също бе за Димитров.

Срещу Сепи Тиафо направи впечатляващите 56 печеливши удара срещу 45 на италианеца. Американецът наниза 16 аса и допусна 5 двойни грешки. По-рано през турнира Тиафо отстрани Кевин Андерсън.

Реклама

"Искам да се наслаждавам на тениса. Сега нека първо да си почина малко и тогава ще се концентрирам върху следващото си препятствие. Що се отнася до времето, аз ще съм на линия, независимо дали ще вали, или ще е слънчево", завърши българинът.

В същото време Тиафо прояви завидна доза самочувствие преди мача с първата ракета на България.

"И аз, и Димитров имаме по три мача до момента. Ще продължа в турнира и след двубоя ми с Григор", закани се американецът.

Реклама
Реклама
Реклама