Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/7253979 www.bgdnes.bg

Голямата Стоянка на трон

На 97-годишнината си

Билетите на черно стигнаха 200 лева

На трон ще посрещне гостите си голямата Стоянка Мутафова рождения си ден на 2 февруари, научи "България Днес".

"Никога не е имало такъв голям интерес към нейния празник. Това много ни радва", сподели мениджърът на актрисата Евгени Боянов. Евгени е човекът, който повече от година промотира изявите на Мутафова и нейната дъщеря - Мария Грубешлиева. Той е и човекът, който направи най-много биографията на 96-годишната актриса - "Добър вечер, столетие мое" да се разпространи в цяла България. Боянов и неговият колега Кирил Кирилов са и основните мениджъри на празника на кралицата на комедията в НДК.  Стоянка Мутафова ще чества 70 години на сцената с юбилеен спектакъл. Йорданка Христова, Силвия Кацарова и Виктор Калев са само част от гостите, които ще я поздравят от сцената на зала 1 в НДК. Примата на българския театър и кино ще зарадва публиката си навръх рождения си ден от 19,30 часа. Досега всички билети са разпродадени, а "бизнесмени" вече търгуват закупените от тях ценни листчета за 200 лева, видя "България Днес".

Реклама

"Как да не съм щастлива? Щом хората ме искат, това ме радва. Най-важни за мен винаги са били хората и сцената, а в личен план - детето ми Мария", сподели ни Госпожа Стихийно бедствие.

На нейния празник под светлините на прожекторите ще се включат още и актьорите: Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, "Тоника Домини" и още от звездите на родната театрална и музикална сцена, които все още не са потвърдили участието си.

"Кралицата на българската комедия", както я описва Ройтерс, има в актива си изключително богата палитра от роли. Първата й е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер.

Завършва класическа филология в Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Държавна театрална школа в София. Работила е в театъра в Прага, а от 1949 до 1956 г. и в Народния театър. Тя е един от основателите на Държавния сатиричен театър "Алеко Константинов", където работи от 1956 г. Стоянка Мутафова участва в много от емблематичните български филми като: "Специалист по всичко", "Любимец 13", "Топло", "Бялата стая", "Кит", "Езоп" и други.

Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София.

Реклама
Реклама
Реклама