Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7253999 www.bgdnes.bg

Удушената Калина живеела в блок на ужасите

Комшийка с майката на кримижурналиста Васил Иванов

В истински блок на ужасите е живяла удушената Калина Симова от "Банишора". Зловещи истории за сградата разказват потресените след убийството й съседи. 25-годишното момиче издъхва от механична асфикция. За смъртта й е задържан и обвинен приятелят й Васил Василев. По думите му той я убил, без да иска, при нестандартна любовна игра.

Според комшиите блокът, където става инцидентът, е прокълнат. Те си спомнят все още как през 2006 година във входа на сградата гръмва бомба. Тя е поставена пред жилището на жена, която се оказва майката на разследващия журналист Васил Иванов. Според Иванов, който по онова време живее в апартамента, атентатът срещу него бил заради разследвания за извращения в Софийския затвор.

През 2014 година в същия блок под домашен арест се прибира обвиненият за убийството на двама души на язовир „Въча“ Виктор Траянов. Шампионът по самбо е обвинен за показния разстрел на двама души. По време на стрелбата Траянов е пиян. Той все още е под домашен арест в един от апартаментите на фаталния блок.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама