Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7254090 www.bgdnes.bg

Убийците на Самоковеца с послание на гроба му

15 години след разстрела на мафиота

Алуминиев кен с надпис "ад" е оставен там от брутална рокерска наркобанда, подозират разследващи

Кутийка от енергийна напитка с надпис "ад" е оставена върху гроба на контрабандиста Константин Димитров-Самоковеца, видя "България Днес".

Реклама

Алуминиевият кен стои в страни от изсъхналите букети с цветя и свещички в памет на убития през 2003 година мафиот. Пазачи на гробищата в Самоков твърдят, че близките на Димитров редовно се грижат за последния дом на покойника.

"Не минава и месец без роднините или наети от тях хора да премахнат плевелите и да запалят свещички. Кутията не са я оставили те, убеден съм в това", коментира пред репортер на вестника служител на гробищата.

Хора от подземния свят предполагат, че енергийната напитка с надпис "ад", е поставена там като нарочно послание. Подозренията им са, че знакът идва от бруталната рокерска банда "Ангелите от ада".

Членове на групировката са основни заподозрени като поръчители на убийството на Константин Димитров-Самоковеца, припомнят ченгета. До разстрела си през 2003 г. в Амстердам самият той е членувал в бандата. Димитров е на висока позиция сред рокерите и отговаря за трафика на хероин през Турция и България към Европа, разкриват антимафиоти. Членове на рокерската банда са и физическият убиец на Самоковеца - Ервин Врекер, както и неговите помагачи Йосиф Йосифов-Йоско и мистериозният Светослав Митев-Сокачката, който осигурява оръжието, обявиха холандски криминалисти.

Рокерската организация е основана през 1948 г. в САЩ и скоростно се разпространява в цял свят. В множество публикации рокерите се свързват с богата палитра от криминални прояви. Доклади на Интерпол сочат, че "Ангелите от ада" имат хиляди членове в Западна Европа. Благодарение на свирепа дисциплина и брутално насилие мотористите контролират проституцията, трафика на дрога и оръжие в голяма част от континента.

Реклама

Рокерското братство стъпва у нас през 2014 година. Открити са клонове във Велико Търново, Бургас и Асеновград.

В специално съобщение след откриването на клуба рокерите обявиха, че нямат нищо общо с престъпния бизнес. БГ ангелите твърдят, че са група мотоциклетисти, чиято цел е да организират съвместни купони и събори. Рокерите се похвалиха, че до момента техни хора не са осъждани за дрога.

Рай над главата му

Ангелче, прегърнало кръст, бди над убития Константин Димитров- Самоковеца. Впечатляващата статуя е положена върху паметника на разстреляния контрабандист година след кончината му. Към днешна дата ангелчето напомня за отминалата Коледа, тъй като около краката му все още се намира омотан сребрист гирлянд.

Впечатление прави, че последният дом на покойника е изключително чист и поддържан. Мястото е аранжирано със сухи и изкуствени цветя и свещи. Достъпът до гроба е ограничен с ниска каменна ограда и дървена вратичка.

Извозват Дългия за концерт

Търновските рокери Емо Черния и Миро Пашата, в чиито биографии присъстват регистрации за дрога и присъди за рекет и побои ескортират Слави Трифонов на мегаконцерта му на стадион "Васил Левски" през септември 2015 година. Това се вижда и от любопитни снимки, направени по време на събитието, публикувани в социалните мрежи.

Публиката на концерта наброява 70 000 души. Купонът е открит от малката Крисия. Минути по-късно на сцената грандиозно се появява Слави Трифонов. Дългия изскача на сцената с лъскав мотор, ескортиран от голяма група рокери, които превозват и балерините. Няколко минути след това мотористите напускат сцената, без Трифонов да ги представи или дори обяви имената им. От емблемите им се разбира единствено, че са част от групировката "Ангелите от ада".

Реклама
Реклама
Реклама