Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7257148 www.bgdnes.bg

Фики Стораро проговори : Не ходя с охрана, а с приятелите си от залата

Кой е той

Фикрет Тунджер Али, по-известен като Фики, е роден на 3 март 1995 г. в Шумен. Учи в Националното музикално училище "Любомир Пипков". Фики е син на попфолк певеца Тони Стораро. В края на миналата година Фикрет беше нападнат от непознати, докато паркира автомобила си.

- Г-н Стораро, на 20 декември заедно с жена си бяхте нападнати пред дома си. Изплашихте ли се?

Реклама

- Не, не се изплаших, не ми беше трудно да поваля единия на земята. По-скоро те се изплашиха и избягаха. Но не разбирам смисъла на цялата ситуация. Никому нищо лошо не съм направил. Единственото обяснение, което имам, е, че е от завист. Но завистта не е довела никого до нищо хубаво. Аз съм дълбоко вярващ човек. Вярвам, че Бог вижда постъпките на всеки и идва ден, когато съди и раздава справедливост. На моята душа не тежи нищо, затова живея спокойно.

- Вярно ли е, че оттогава ходите с охрана? Беше любопитно, че случката стана повод за танц на момичета, облечени като полицайки, на ваше участие.

- Не ходя с охрана. Имам много приятели, с които тренираме заедно във фитнеса и в боксовата зала, и може би някой ме е видял с някого от тях и оттам е тръгнал слухът. Може пък да са видели около мен охраната, която всеки клуб има. Относно танца - той няма общо с нападението.

- Излязоха писания, че сплашването ви е било свързано с предполагаема връзка с фолкпевица - Преслава, та дори и Галена, която е ваша кума. Как бихте коментирали тези слухове?

- Плод на нечие силно въображение.

- Тази година за първи път показахте сина си Тони. Какво правите заедно? Пеете ли му?

Реклама

- Пея му и си играя с него, предимно това правя, аз съм от увеселителната час, забавлявам го. Той харесва всякакви песни, затова му пея всичко. Реагира много добре на музика, но няма как да е иначе, това е ген.

- Казахте, че гласът ви е по-добър от този на Галин, считан за най-силната ви конкуренция. От своя страна пък Илиян каза, че той е по-добър певец от вас. Как може да се реши този спор?

- Спор за гласови възможности се разрешава само с надпяване. Готов съм на това предизвикателство!

- Преди време баща ви пожела да имате повече фенки от него, случи ли се вече това, или още има "хляб да се яде"?

- Често хората ми казват: "Ти си по-известен от баща си", но аз все още не го вярвам. За мен той е най-големият и най-добрият, моят учител и моят пример, но да внимава, защото понякога ученикът надминава своя учител. (Смее се.)

- Имате много почитателки. Как съумявате да запазите семейството си пред това изкушение?

- По принцип с баща ми говорим на всякакви теми и той ми дава съвети за всичко. Но освен съветите е важен и примерът. Израснал съм в много здраво семейство и за мен семейството е всичко.

- Тони Стораро веднъж сподели, че двамата с Гюлджан много се ревнувате. Упокоиха ли се страстите, след като се роди момченцето?

- Където има любов, има и ревност. Но всичко е в границите на нормалното.

- Преди години баща ви криеше, че е женен, заради феновете, да не ги разочарова. На вас случвало ли ви се е подобен тип "геройство"?

- Слава богу, не.

- Тони спря цигарите заради проблем с гласа. Вие пушите ли, взимате ли хранителни добавки?

- Пуша, да. Хранителни добавки взимам много рядко - например, когато се наложи да вляза бързо във форма за някой клип. Иначе просто спортувам редовно и спазвам хранителен режими - храня се само с чисто месо, ориз и зеленчуци.

- Имаше ли натиск през годините от баща ви да станете певец? Сега и брат ви се е запътил натам.

- Не, баща ми никога не е натискал нито брат ми, нито мен да станем певци. Но когато си закърмен с това, когато вкъщи постоянно се слуша и прави музика, няма как да не тръгнеш по този път. Никога не съм мислил да се занимавам с друго, защото на възрастта, в която връстниците ми избираха какво да кандидатстват, вече се занимавах професионално с музика. Така че стана спонтанно. Баща ми винаги е казвал, че ако нямахме талант, той никога не би ни позволил да пеем. Брат ми го съветвам да не бърза, да не се хвърля презглава - лека-полека е по-разумно и по-сладко.

- Защо решихте да работите в конкурентна фирма на тази, в която работи баща ви?

- Защото г-н Митко Димитров пръв от продуцентите видя в моя талант потенциал да бъда звезда и ми предложи договор. В негово лице срещнах партньор, с когото можем да вървим напред и да постигаме успехи. Иначе първа ме забеляза Галена.

- Какво мислите за скандалите в "Пайнер"? В последно време доста колежки напуснаха компанията.

- Ние може да сме в една фирма, но не живеем в един град и всеки самостоятелно си решава. Гледам си моите песни и кариера, не се занимавам със слухове и интриги.

- През свободното време какво обичате да правите?

- Когато имам време, гледам кеч. Обичам да се разтоварвам така, да седнем с баща ми и брат ми и по мъжки и да гледаме. Винаги съм бил кротко дете, за разлика от брат ми, който е палав. Надявам се малкият Тони да бъде като мен.

- Никога ли не сте правили нещо неочаквано?

- Имам една невероятна случка, когато спасих малко момиченце от удавяне. В този момент изобщо не мислех какво се случва. Беше инцидент и импулсивно скочих в басейна да извадя детето. Слава богу, оттогава не съм изпадал в подобна ситуация, защото в конкретния случай успях да помогна, но представете си, ако не успея, не знам как бих се чувствал. Имам специално отношение към децата, много ги обичам! Непрекъснато помагам в благотворителни акции с помощта на пиарката ми, но не обичам да разказвам за това. Като давам, се чувствам полезен и това ме радва. Пак да кажа, че съм много вярващ и знам, че Бог гледа какво правя.

- Как започна новата година?

- Повече от добре - с две нови песни, които добавих към моя репертоар - народната "Девойко, мари, хубава" и класиката в нашия жанр "Хайде, слънце", която оркестър "Козарите" бяха така любезни да ми разрешат да изпълня. Разбира се, получих и наградата "Музикален идол", която е втора за мен. Много обичам българския фолклор. Изпълнявам го с удоволствие. Няма мое участие, на което да не съм изпял поне една народна песен, а и вече стана традиция последния ден от годината да пея фолклорни народни песни на участия. Изпълненията ми имат нови аранжименти, записвам и видео, което се излъчва по телевизия "Планета". Съвсем скоро ще събера песни за фолклорен албум и може да добавя дует с колежка в изпълнение на народна песен.

- Какво ви предстои до края на месеца?

- Пътувания в чужбина ще имам всеки месец. Сега съм в Гент - Белгия, после на 9 февруари съм в Холандия на участия и така. Много работа и нови песни ми предстоят.

Реклама
Реклама
Реклама