Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7266939 www.bgdnes.bg

Хитлер живял в Смолян,Джако се крие в Сливен

Топконспирациите, свързани със страната ни 

Тупак работи в Лом 

Нацисткият диктатор Адолф Хитлер не се е самоубил през 1945 година, а е избягал и е заживял в България.

Това гласи една от последните конспиративни теории, която обикаля публичното пространство у нас.

Реклама

Според нея след края на Втората световна война Хитлер получава политическо убежище в... Смолян. В родопския град той живеел необезпокоявано до 1984 година, когато умира от старост. Привърженици на световните заговори са категорични, че това е информация, появила се след разсекретяването на тайни доклади на ЦРУ.

Смолянци масово се кълнат, че не са виждали едноличния ръководител на Третия германски райх по улиците на града. Но други контрират, че вероятно е бил добре дегизиран, за да не бъде разпознат от хората. По време на Втората световна война България е съюзник с нацистка Германия.

Цар Борис III се среща с Хитлер в Източна Прусия на 14 август 1943 г. Две седмици по-късно българският цар умира. Според слухове Борис III е отровен по нареждане на Хитлер, за когото се знае, че е бил бесен след последната си среща с българския владетел на отказа му да предаде българските евреи и да изпрати войски срещу СССР.

Друга легенда гласи, че Хитлер е ходил при Ванга преди Втората световна война, но никой не е намерил документални потвърждения за това, съобщи преди време руският вестник "Комсомолская правда". Според преданието той дошъл в България през пролетта на 1941 г. Хитлер тогава бил обсебен от търсенето на Светия граал и се опитвал да накара Ванга да работи за него.

Знаменателните личности по нашите земи не свършват до тук.

"Напълно естествено е Исус Христос да е живял и обикалял по българските земи. Тогава сме били част от Римската империя и има логика да е идвал насам." Това заяви през 2017 г. пред "България Днес" покойният вече проф. Божидар Димитров. Коментарът му беше по повод появилата се информация, че британски генетик и богослов заедно търсят у нас ДНК на Божия син, която да им даде възможност да открият негови потомци в съвременния живот.

Реклама

България е обект на изследването заради откритите у нас кости на Йоан Кръстител. Светецът е братовчед на Христос и двамата може да имат сходна ДНК. "Редица световни учени са потвърдили, че това са тленните останки на Йоан Кръстител. За него мога да ви кажа, че е ял растителна храна - днес е модерно да се казва, че е веган. Обикалял е по земите ни и се е хранел с растения и бръмбарчета. Македония, Тракия и Мизия са били интересни региони в Римската империя и затова е имало много хора по тях", добави тогава Димитров.

Не по-малко любопитна е и съдбата на световноизвестния рапър Тупак Шакур. Изпълнителят, продал 120 милиона копия на албумите си по света, беше убит през 1996 г. 25-годишният рапър беше прострелян в Южна Невада, а сред вероятните причина за елиминирането му е гангстерската война между Източното и Западното крайбрежие на САЩ.

Да, ама не! Конспираторите твърдят, че Тупак не само че е жив, но и се е заселил в... Лом. "Вижте и сами - това е на 500% Тупак. Същите вежди, същият нос, същите устни", казва местен жител, който представя и снимково доказателство. Според версията рапърът има ново име - Радослав, живее в квартал Младеново най-малко от десет години и се занимава с изкупуването на различни видове метали.

Периодично хора от американския шоубизнес излизат пред медиите и коментират, че Тупак е инсценирал смъртта си, за да се покрие и никой да не го търси. Една от последните версии гласи, че той е дал 3 милиона долара, за да бъде изпълнен пъкленият план. Не са малко и хората от обкръжението му, които признават, че така и не са виждали трупа му.

Любители на световните тайни разкриха и местоположението на краля на попа Майкъл Джексън. Той също се крие в страната ни. Джексън е избрал град Сливен за свое скривалище, тъй като му е писнало от светския живот и иска спокойствие, далеч от многомилионните си почитатели. По официални данни изпълнителят почина на 25 юни 2009 година.

Елвис е жив, но не е тук

Елвис Пресли все още е жив и е посетил имението си „Грейсленд“ на 82-ия си рожден ден, съобщи преди дни вестник "Мирър". Официално певецът умира през 1977 г. на 42-годишна възраст, като по всичко личи, че смъртта е настъпила от сърдечен удар. Има и версия, че е починал заради свръхдоза.

Стотици хиляди души вярват, че смъртта е инсценира и Елвис е жив. Преди дни се появи снимка на възрастен мъж с голяма бяла брада, за когото се коментира, че е копие на Краля на рокендрола. Други са категорични - това е неговият близнак, който уж се ражда мъртъв.

Засега конспираторите не смятат, че Елвис Пресли живее у нас, а и няма информация някога да е посещавал страната ни.

Реклама
Реклама
Реклама