Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7268787 www.bgdnes.bg

Бабата затворник възкръсна

85-годишната Марийка не говори за мъченията 

За 10 дни оздравява, проходи нормално и завързва нови приятелства в старческия дом 

Измъчваната и държана месеци в плен баба Марийка буквално възкръсна!

85-годишната жена вече живее в старческия дом в град Златарица (Великотърновско) и изумява персонала с бързото си възстановяване.

Реклама

"Много добре се чувства. Възхитени сме колко бързо се подобри физически и психически. Раните по краката й зараснаха и вече нормално се движи. Свикна и с другите хора в дома, толкова бързо се адаптира, че вече завърза приятелства", сподели с усмивка пред "България Днес" Мария Градева, директор на дом за стари хора "Донка Паприкова" в Златарица.

85-годишната Марийка Станчева близо година е била бита, психически тормозена и държана гладна и на студено от дъщеря си Снежина. За страховитата история в къщата на ужасите във великотърновското село Росно става ясно, след като 56-годишната дъщеря умира от рак и няма близък, който да потвърди смъртния акт. Тогава властите и полицията откриват бабата в ледена стая и едва държаща се от глад, защото получавала по филийка хляб на ден, както и малко вода в кофичка за кисело мляко. Приживе Снежина кара майка си да продаде имотите си, взема й личната и дебитната карта й прибира цялата пенсия.

Освен всичко останало възрастната жена има и измръзвания на крайниците. След кратко лечение в болницата във Велико Търново баба Марийка е настанена в старческия дом. Там активно участва в социалния живот и впечатлява със своята енергичност.

"Жената не иска да се връща назад в спомените за това, което й се е случило. Затова и не говорим на тази тема. Преживяла е много, но сега всички сме щастливи, че е добре", каза още Градева.

За доброто здравословно състояние на баба Марийка потвърди и кметицата на Росно Пенка Конакчиева. Именно тя е човекът, който открива старицата в къщата на ужасите. "Тревожехме се, че след преживения ужас няма да е добре, но баба Марийка ни изненада. Радвам се, че се чувства отлично. В дома й е много по-добре. Тя няма повече да се върне в селото. Тук няма какво да прави. Има внук, но той не се интересува от нея", коментира пред "България Днес" Конакчиева, която повече от три десетилетия е кмет на селото.

Реклама
Реклама
Реклама