Реклама
https://m.bgdnes.bg/shou/article/7270872 www.bgdnes.bg

Азис позлати лелите си

Абракадабра! 

Баба Станка предава занаята 

Азис има могъща фамилия - като сицилианска мафия. Семейството обаче не се занимава с лошо, а с добро. Той пее, а лелите му са гледачки! И покрай неговата балканска слава те са стават истински звезди.

Останалите врачки, които се занимават с леене на куршум и разваляне на магии, могат само да си мечтаят за подобна слава! Истинско имане може да се изкара покрай толкова желаещи да се променят съдбата си. Тъй като няма официален ценоразпис, всеки оставя колкото може. Някои по 20 лева, някои по 50, а хората с възможности - по много повече. Няма таван за тези приходи!

Реклама

Всичко започва с баба Станка, костинбродската гледачка, която има "клиенти" из цяла България. През годините е помогнала на толкова много хора, че славата й не я оставя и ежедневно пред вратата й има поне по 20 човека. Баба Станка вече е на възраст и не издържа на непресъхващия човешки поток. Затова предава на дъщерите отговорността да помагат на хората, когато са в беда.

Това са т.нар. "Три сестри", както сам ги представя Азис - майка му Гергина и двете му лели - Малина и Стефка.

"Това са моите три магьосници. Моите орисници. Помня сякаш беше вчера как палеха печката на двора и чакаха луната да се покаже, за да могат да говорят и шептят на техния тайнствен език. Да опяват водата, в която гасяха странни предмети. Така те помагаха на страшно много народ. Извиваха се опашки от чакащи хора. Трудно си проправях път, докато стигна до входната врата. Имаше хора със здравословни проблеми, с любовни мъки и всякакви неволи. Всички се връщаха, за да им благодарят, и носеха кутии с шоколадови бонбони", разказва Азис.

"Майка ми Гергина не беше най-добрата майка. Много ме наказваше. Тя обаче е роден психолог, тя е преживяла всичко лошо на този свят. И в затвора е била, защото се е занимавала с търговия на дрехи от Югославия. Дядо ми е могъл да помогне с връзки майка ми да не лежи в затвора, но не е пожелал. Защото е искал тя да забрави баща ми - не е знаел, че вече е била бременна", разказва чалга звездата.

По думите му леля му Малина зад строгия вид крие добра душа, а другата леля, Стефка, е най-старша. Според него тя е втората баба Станка, най-дълго е била до нея.

"Гледането не се учи, всичко е отвътре", обяснява леля Стефка, докато гледа на карти и помага на хора да преодолеят мъките си.

Реклама
Реклама
Реклама