Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7284373 www.bgdnes.bg

Малките Мадуро крадат ненаситно

Децата на червения сатрап тънат в долари

Милиони за манджа и купони харчат протежета на венецуелския соцпрезидент Николас Мадуро.

Информацията е огласена от лондонското издание "Дейли Мейл" на фона на безпрецедентната криза в латиноамериканската страна. От миналата седмица във Венецуела цари хаос и двувластие, тъй като лидерството на Мадуро е оспорвано от опозиционера Хуан Гуайдо. Той е признат за временен държавен глава от САЩ и редица европейски държави, в това число и България. Смъртният колапс на управлението и икономиката не пречи на хайлайфа да пилее пари като за последно.

"Някога богатата държава страда от главозамайваща инфлация и дефицит на какво ли не, но децата на номенклатурата са много далеч от проблемите на народа", изразяват недоволството си противници на властта. Ярък пример за това е г-ца Мария Габриела Чавес. Важната клечка с вид на касиерка от супермаркет е дъщеря на покойния социалист-комунист и бивш държавен глава Уго Чавес. 38-годишната Мария Габриела забравя или пуска покрай ушите девиза на баща си: "Вредно е да бъдеш богат". Тя е сочена за най-заможната дама в родината си и една от първите по богатство в Латинска Америка. Чутовното си богатство от 4 милиарда в зелено щерката на Чавес заработва като първа дама на страната. Баща й я назначава на тази длъжност при развода си с втората си съпруга. След неговата смърт през 2013 г. Мария Габриела продължава да точи държавни пари и според експерти изнася авоарите си в западни банки и мътни офшорни зони. Въпреки баснословното си богатство, Мария Габриела се описва като върла левичарка и раздава акъл на братските латинонароди. Нейни най-близки приятели са вече умрелият Фидел Кастро и аржентинската социалистка Кристина де Кирхнер. Последната е президент на Аржентина от 2007 до 2015 г.

Реклама

Други примабогаташи на закъсалата Венецуела са доведените синове на Николас Мадуро, както и племенниците му. Тайнствените младежи са заподозрени в тъмни сделки, в това число и търговия с наркотици.

Любител на лукса е и самият Николас Мадуро. Държавният глава без средно образование е любител на мръвките, които са кът в страната му. При посещението си в Истанбул миналата година се отбива в скъп ресторант от веригата "Нуср Ет" Неговият съдържател Нусрет Гьокче е познат по цял свят като "Бея на солта". Както писа "България Днес", неговият ресторантьорски бизнес има филиали в САЩ и Европа. При появата на Мадуро в заведението г-н Гьокче изскача от стаята си и се снима с охранения латинолидер.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама