Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7291038 www.bgdnes.bg

Любо наказва за щракане с пръсти

В Първа лига ще е весело!

Завръща се майсторът на лафовете Любо Пенев.

„Не съм на гости, а съм си у нас“, каза Ел Голеадор и бе представен като нов треньор на ЦСКА. Подобно на чичо си Димитър Пенев, бившият голмайстор на испанското първенство има уникално чувство за хумор и редовно разсмива фенове и репортери с майтапите си.

Ел Голеадор ги изрича със сериозен тон и често отсреща никой не може да разбере шегува ли се или не. Още в националния отбор през 90-те години Любо е всепризнат майтапчия и е душата на компанията. Към края на ерата на Пеневата чета Любо се опари сериозно с репликата: „Който не ме уважава, да духа супата“, но това с нищо не го промени и до днес легендата продължава да е цапнат в устата. „Окей“ и „пак казвам“ са любими негови фрази, но ненадминат остава монологът му пред журналисти, когато отстрани заради пиянство девет играчи на ЦСКА при първия си престой като треньор на „Армията“.

Реклама

"Като се дебнем, ще се хванем - започна Любо тогава. - Не искам да гледам кой колко е изял или изпил. Седим ли до 1, 2, 3, 4 в заведенията, не сме боеспособни на другия ден. Ние ставаме бавни, ставаме тежки, ние заспиваме, ние не слушаме какво тренираме. Трябва да бъдем честни, да кажем: не мога, не ставам, изморен съм, препих, преядох, болят ме пръстите, много щраках. Изваждам ги, разбирам ги, почини си - другия мач да си окей. Не приемам извинения от типа „ох, тука малко ходя назад“. Единият ми ходи настрани, другият ми скача надолу. И аз започвам да се замислям..."

Али Баба и Спиро

Любо Пенев не робува на имена дори когато става въпрос за... Али Баба. Преди години Ел Голеадор коментира по уникален начин напускането на ЦСКА от Дормушали Саидходжа.

„Ще намеря централен нападател - обеща Любо. - Не се притеснявам, че точно сега сме пуснали футболист като Саидходжа в чужбина. За мен няма никакво значение дали се казва Саидходжа, Спиро или Али Баба. Всички са еднакви.“ Пенев държи изключително много на професионализма. „Трябва да играят и при дъжд, и при сняг, и при слънце - споделя треньорът. - Лятото играхме в ранните часове, слънцето щеше да ни изгори перчемите.“

Мадона си е Мадона

„Мадона си е Мадона, окей!“ Така новият треньор на ЦСКА коментира гостуването на кралицата на попа на стадион „Васил Левски“, когато преди години концертът се застъпваше с мач от евротурнирите на „червените“.

„Ще играем домакинството си на „Армията“, щом Мадона, която много уважавам, има концерт на „Васил Левски“ - каза Любо. - Ще настоявам пред ръководството мача да си го играем на „Армията“. Мадона да си прави спектакъла на „Васил Левски“, ние ще имаме спектакъл на „Армията“.“

Реклама

Емо спи по три дни

След отстраняването си като селекционер на националния отбор Любо направи за смях някои свои бивши съотборници и началници в БФС. Най-много го отнесе Екзекутора на Франция Емил Костадинов.

„Да ме извинява Емо, но леко ми идва неграмотен и без познание за поста, който заема във футболния съюз - започна Пенев. - Не е лошо момче. Навремето го назначих за директор на ЦСКА. Идва в 11-12 часа, ама ние сме свършили 3/4 от работата. Вуцата беше казал, ако не отидеш да го събудиш, той ще спи три дни. Когато ми идваше в 11 часа, му казвам: "Не се притеснявай, другите работят от 9 до 17, а ти ще работиш от 12 до 20 часа".

Лягаш, лягаш, потъваш

Пенев има доста интересни взаимоотношения с журналистите и на почти всяка своя пресконференция пуска по някой майтап към представителите на медиите. Той ги нарича „колеги“ и често им се кара за включени телефони или неправилно заставане в залата за брифинги. На една от пресконференциите в ЦСКА Любо се притесни за един от репортерите.

"Не те виждам! Ще заспиш накрая! Ти лягаш, лягаш, лягаш след всеки един въпрос - потъваш", възмути се треньорът. При друг случай на летището той чу въпросите към него, обеща да ги запомни и после да се обади на всички, за да отговори...

Реклама
Реклама
Реклама