Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7291081 www.bgdnes.bg

Вон приключи славната си кариера с бронз (Снимки и видео)

Линдзи Вон се спусна за последно по състезателната писта и каза "Сбогом" на активния спорт!

Легендата в ските приключи славната си кариера с медал от световно първенство. Американката спечели бронз в спускането на шампионата на планетата в Оре. Златото взе Илка Стухец, а втора е Корин Сутер.

С отличието Вон счупи поредните рекорди в своята славна кариера. Тя стана единствената жена с медали от шест световни първенства. На 34 години и 115 дни вече е и най-възрастната скиорка с медал от шампионатите на планетата. Подобри рекорда на Вероника Велез-Зузулова - 32 години и 214 дни.

Реклама

Вон е двукратна световна шампионка от 2009 г. Тогава тя спечели първите места в спускането и гигантския слалом във Вал д'Изер. Красивата блондинка има и олимпийска титла от Ванкувър 2010 в спускането.

Тя е четирикратна носителка на Световната купа по ски алпийски дисциплини. В богатата си кариера има 82 победи в стартове от най-престижната верига. Това я прави най-успешната скиорка и я поставя на второ място в историята след легендарния Ингемар Стенмарк (84 победи).

Точно Стенмарк чакаше американката след финала и я зарадва с букет цветя и снимка за историята - уважение, което 34-годишната легенда със сигурност заслужава.

Вижте последното и състезателно пускане:

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама