Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7291370 www.bgdnes.bg

Теле със сърце на челото носи щастие

Продадено за 300 лв. и заклано от съседите

Купих си къща и спечелих пари, казва ходжата на с. Црънча Мехмед Кехайов

Кафяво теле с бяло сърце на челото донесе голямо щастие. Благодарение на божествения знак малкото добиче докарва къща и пари в семейството на родопски ходжа.

Вълнуващата история разказа пред "България Днес" самият щастливец. 38-годишният ходжа на доспатското село Црънча Мехмед Кехайов, съпругата му Руфие и двете им деца се ширят в нова къща и живеят много по-добре, отколкото преди.

Реклама

"Това теле беше Божа работа. То се роди във фермата на родителите на съпругата ми. Малко след като се яви на бял свят, те го продали на съседите за 300 лева, както са обещали по-рано", сподели пред вестника Кехайов.

Въпреки щастливия знак на съдбата животът на симпатичното теленце се оказва много тъжен. Комшиите заколват и изяждат добичето. Не ги спира и бялото сърчице на челото.

"Наистина орисията на теленцето беше много тъжна, но за сметка на това ни донесе много хубави неща. То отиде курбан, но след това си купихме много хубава къща в селото. До този момент със семейството ми живеехме на квартира в Црънча и нямахме много пари. След появата на животинчето нещата коренно се промениха и пред нас се отвориха много възможности", добавя още щастливият мъж.

Че телето е било благословия за семейството е категорична и съпругата Руфие. Както и Мехмед, така и тя е силно вярваща. Веднага след раждането на животното Руфие разпространи снимки на малкото мъжко теле с голямото знамение.

Социалната мрежа се използва много в Црънча, тъй като ходжата публикува там своите проповеди. Ето защо необичайната щарка на бозайника веднага добила голяма популярност.

Реклама
Реклама
Реклама