Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7292067 www.bgdnes.bg

Страшилището на Равнец бие и съблича голи жертвите

18 месеца затвор отнася обирджията Илия

Бруталният престъпник е кошмар за баби и дядовци от бургаското село

24-годишният Илия Илиев бе обявен за страшилището на бургаското с. Равнец, след като изплуваха само част от злодеянията му в резултат на ареста, последван от детайлно разследване и изправянето му пред Темида. Бургаският районен съд даде присъда от 18 месеца затвор на свирепия бандит. Районната прокуратура обаче настоява за поне още 12 месеца решетки. По този начин ще бъдат присъединени предходни две условни наказания на престъпника. Те са му били наложени, след като е признат за виновен за кражби. Илиев има още едно висящо дело за грабеж.

От дълго време бруталният бандит репресирал жителите на малкото селце, а негови жертви стават предимно беззащитни възрастни хора с единствен доход от скромна пенсия. Зверствата на 24-годишния Илия са свързани предимно с побои, изнудване, заплахи с оръжие, а понякога стигали до крайна фаза на безмилостност. Той събличал голи пенсионери, които отказвали да му дадат последните си пари, разказват хора от селото.

Реклама

Първи февруари 2018 година се оказал най-ужасният ден за двама мъже от с. Равнец. Тодор Д. отишъл при своя съсед Таню К., тъй като от страх дори не можел да спи. Човекът неведнъж вече бил нападан и обиран от Илия, а сега тъкмо си взел пенсията и бил силно притеснен, че кошмарът за него ще се завърне. Заради това помолил приятеля си да остане да нощува при него, пише сайтът "Флагман".

Малко по-късно вечерта, около 23 часа, свирепият младеж нахлул в дома на Таню. Вдигнал от леглата възрастните мъже. Извадил голям нож срещу тях и ги заплашил, че ще им извади очите, ако не му дадат пари. Една от жертвите на Илия отново станал пенсионерът Тодор, от когото безжалостният младеж поискал 60 лева и при последвал отказал буквално го смлял от бой.

Свирепият обирджия започнал да налага възрастния човек с юмруци в главата. Нанесъл му силен удар с кроше в дясното око, с което причинил на беззащиния Тодор кръвоизлив. Екшънът не свършил дотук. Илия продължил да изнудва мъжа, като през това време сипел удари по тялото на жертвата. Пенсионерът е млатен по главата, предимно в областта на челюстта. При боя е разкъсана устата на стареца.

След като се справил с Тодор, жестокият грабител пренесъл гнева си към другия възрастен мъж - Таню. Престъпникът накарал дядото да си свали гащите. От страх човекът нямал друг изход, освен да изпълни заповедта. В този момент нападателят Илия грабнал панталоните и претърсил джобовете му, оттам прибрал кутия цигари и офейкал от чуждия дом. Изпаднали в шок и ужас, възрастните хора решили, че е крайно време да подадат сигнал в полицията и с риск за живота си да свидетелстват срещу престъпника. Така се стигнало до задържането на 24-годишния Илия Илиев.

Това всъщност е само малка част от злодеянията на младежа, роден през 1995 година. Тепърва е вероятно на бял свят да излязат още много истории, за които възрастните жители на селото досега си мълчали заради страха, който Илия всявал у тях. Те не смеели дори да подадат оплакване, защото знаели какво ще последва, разказват хора от село Равнец пред сайта "Флагман".

Чупят носа на дядо Димитър

С пукната кост на носа е 77-годишният Димитър Димитров след нападение от обирджии в Казанлък. Възрастният мъж бе пребит и ограбен от двама цигани посред бял ден. Престъпниците причакали дядото, докато се прибирал от пазар в магазина и решил да прекоси по-напряко през жп линията. Там старецът е нападнат, ритан и удрян от бандитите. След като го съборили на земята, те му задигнали торбата с покупките, телефона и всичките му пари - 100 лева.
"Взеха ми телефона, парите, претърсиха ми всичко. Прибраха всичко и си тръгнаха, мен ме оставиха, виках за помощ, но кой ще ме чуе", разказа пострадалият дядо.
Той успял да се изправи и някак стигнал до първите блокове зад жп линията. Обитателите на кооперацията му донесли вода, обадили се в полицията и на мобилния оператор, за да спрат откраднатия телефон.


Часове по-късно нападателите са задържани. Пред полицията двамата мъже разказали, че седнали да хапнат и пийнат край релсите, но парите им свършили. В тях са открити крадените вещи и поделените помежду им общо 100 лева, които задигнали от жертвата си. Двамата са рецидивисти. Единият от тях е излязъл от затвора пет дни преди грабежа на възрастния мъж в Казанлък.
"Не вярвам нормален човек да се чувства сигурен в България. Уж има закони, само че това малцинство си прави каквото си иска. И ако има държавност, трябва да ги усмирят", заяви битият и ограбен дядо.

Реклама
Реклама
Реклама