Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7292675 www.bgdnes.bg

Унизеният Маурицио Сари: Не знам дали оставам в "Челси"

Маурицио Сари изживява най-големия си кошмар.

Италианският мениджър на "Челси" беше унизен с разгромна загуба в дербито срещу "Манчестър Сити" и бъдещето му в клуба е поставено на карта.

Поражението с 0:6 от "гражданите" застрашава сериозно шансовете на лондончани да се преборят за място в Топ 4.

Реклама

На фона на тежката криза в клуба Сари направи интересно изказване.

"Ако собственикът на "Челси" Роман Абрамович ми се обади, ще бъда щастлив, тъй като никога досега не съм го чувал - признава италианецът. - Честно казано, не знам какво да очаквам. Не виждам играчите да играят моя футбол. Не знам нищо за бъдещето си. Трябва да питате клуба. Тревожа се за отбора и представянето му. Работата ми винаги е била поставена под риск, така че не се притеснявам за това."

Резултатите на "сините" в последно време са крайно разочароващи, особено в гостуванията.

"Челси" загуби последните си три визити, в които допусна 12 гола, без отборът да отбележи нито едно попадение.

На всичко отгоре Сари беше захапан от медиите и за това, че не подаде ръка на мениджъра на "Сити" Пеп Гуардиола след погрома на "Етихад".

"Не видях Гуардиола - оправда се Сари. - Ще говоря с него по-късно. Просто исках бързо да се прибера в съблекалнята и не го видях. Нямам никакви проблеми с Пеп.

Не мога да обясня това поражение. Направихме твърде много грешки, противникът играе фантастичен футбол. Искахме да окажем натиск в началото на мача, но нашият план беше напълно унищожен. Те приложиха много силна преса и ние не реагирахме правилно. Не успяхме да останем в играта. В началото на сезона се представяхме по-добре при гостуванията, отколкото у дома. Но оттогава всичко се промени."

Гуардиола се опита да окуражи колегата си.

"Със Сари сме приятели, няма проблем - каза Пеп. - Наясно съм какво иска да постигне той, но хората не осъзнават колко е трудно. Идването на нов треньор и привличането на няколко играчи не означава, че всичко в даден отбор ще върви перфектно от самото начало."

Реклама
Реклама
Реклама