Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7292735 www.bgdnes.bg

Селекционерът на тенисистите Тодор Енев:Адриан Андреев не прилича на Гришо

Новата звезда на българския тенис Адриан Андреев не прилича на Григор Димитров, смята капитанът на националния отбор по тенис Тодор Енев. Младокът остави отлично впечатление на турнира "София Оупън". Той беше на косъм от победата срещу 45-ия в света Матю Ебдън в I кръг, но отстъпи с тайбрек в третия сет.

"Имат различни стилове - сподели Тодор Енев. - Гришо също преживя известни затруднения при преминаването от юноши към мъже. Изкара 5-6 тежки месеца. Дано Адриан успее по-бързо да преодолее това. Виждам сериозен напредък в стила на Андреев. Подобрил е сервиса и ударите от задна линия. Да се надяваме, че към края на годината ще достигне до ниво турнири "чалънджър"."

Реклама

Селекционерът постави висока оценка на българските тенисисти, които участваха на "София Оупън". Александър Лазаров победи двама класни съперници - Лукас Лачко и Лука Вани, в квалификациите, но в основната схема беше надигран от Фернандо Вердаско. Димитър Кузманов и Габриел Донев отпаднаха още в първите мачове.

"Стана интересен турнир. Видяхме много силен тенис и доста изненади - отчете Тодор Енев, който е бивша ракета щ1 на България (щ252 в света). - Медведев показа най-сериозна игра и заслужено спечели. Сигурен съм, че бързо ще се развие и в най-скоро време ще го видим в Топ 5 на световната ранглиста."

Енев смята, че двете победи на Лазаров са изключителен успех за него.

"Има нужда от още повече работа и тренировки, за да върви напред. Важно е да понатрупа мускулна маса - допълни Тодор Енев. - Габриел Донев също се развива успешно. Не успя да покаже максимума от своите възможности. Знае какво трябва да направи и работи здраво. Сигурен съм, че ще напредне."

Тодор Енев ще има удоволствието да селектира най-добрите български играчи за мачовете от турнира за Купа "Дейвис" при гостуването на Южна Африка. Двубоите ще бъдат през април или септември. Домакините трябва да обявят датите в близките дни. Преди няколко седмици мениджърът на Григор Димитров - Георги Стоименов, разкри пред "България Днес", че най-добрата българска ракета има желание да се включи в надпреварата.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама