Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7306674 www.bgdnes.bg

"Верея" изригна: Да глобят и ЦСКА за черно тото!

Ръководството на елитния "Верея" скочи на наложената от БФС глоба заради съмнения за уговорени мачове.

Манипулирани са били резултатите на мачовете с "Берое" (0:6), "Славия" (0:4) и ЦСКА-София (0:1), съобщи председателят на Дисциплинарната комисия Юрий Кучев. Сигналите са подадени от УЕФА заради съмнително високи залагания в букмейкърски къщи за въпросните двубои. Старозагорският клуб беше одрусан с общо 15 хиляди лева. 10 бона са за това, че новият старши треньор Олександър Севидов е бил без правоспособност да ръководи отбора.

Реклама

"Какво да я коментирам тази глоба! Наказват ни, че сме паднали от ЦСКА с 0:1. Смешна работа! Не виждам никаква логика. Трябваше да вляза в съблекалнята на съперника и да им кажа да не ни вкарват голове ли? Преди това ни предупреждават, че сме паднали с 0:4 от "Берое". Нормално отборът не играе добре, не е във форма. Като играеш по-добре, пак те глобяват, че не си паднал с повече", избухна административният директор на "Верея" Николай Демирев пред "България Днес".

"Не се учудвам да кажат, че и мачът ни с "Лудогорец" (0:0) e уреден. Може да ни глобят пак. Гледат кой е слабият на деня и удрят по него. Да глобяват другите. ЦСКА се бори за шампион, а ние да не изпаднем. Най-логичното нещо бе да ни победят. След като наказват нас, да накажат и тях", предложи Демирев.

"Управителният съвет на клуба ще се събере, за да се реши какви мерки ще се вземат след тази глоба от БФС", увери шефът на "Верея". Той обясни и за глобата, която клубът отнесе заради треньора си.

"Треньорът ни Олександър Севидов бе без документи за първия мач заради нелеп инцидент на пътя. Автомобилът се повреди по път за София и изпуснахме срока. Севидов вече е картотекиран в БФС. Чух, че някакъв изхвърлил токсични отпадъци до столицата и го глобили 5 хиляди лева. А нас ни одрусват 10 бона заради това, че треньорът бил на скамейката без бадж", направи сравнение Демирев.

Босът Галин Михайлов: Оттеглих се

Реклама

Почетният президент на "Верея" Галин Михайлов разкри, че вече не участва в управлението на клуба.

"Оттеглил съм се от отбора, не се интересувам вече. В момента гледам мачовете само като зрител. Предполагам, че от клуба ще си я платят тази глоба", коментира Михайлов пред "България Днес". Той е най-големият син на собственика на строителната фирма "Трейс Груп" Николай Михайлов. Именно тази компания създаде и финансира старозагорския отбор.

Галин Михайлов е също бивш футболист на "Верея", а по-късно става играещ президент и треньор. През 2016 година той вдигна кръшна сватба насред терена на стадион "Трейс Арена". Негов кум е шефът в "Лудогорец" Георги Караманджуков.

Наставникът разследван в Украйна

Старши треньорът на "Верея" Олександър Савидов е разследван за уговорени мачове в родината си Украйна. Това се случва през миналата година. Тогава в страната започва масово търсене на организаторите на черното тото. Полицията претърсва над 50 жилища на хора, свързани с футбола. Според разследването съществуват 5 престъпни организирани групи.

По подозрение за уреждане на мачове попадат треньори, съдии, президенти на клубове. Домът на Севидов също е претърсен. Той е водил отборите на "Металург" (Донецк), "Ховерла", "Карпати" (Лвов), "Металист" (Мариопул) и др. До момента вината му не е доказана.

Реклама
Реклама
Реклама