Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7306686 www.bgdnes.bg

Шабан Шаулич желан от "Левски"

Вкарах два гола на "сините" и те питаха за мен, признава сърбинът

Трагично загиналият в катастрофа сръбски певец Шабан Шаулич е бил близо до това да стане футболист на "Левски".

Легендата на югофолка е трябвало да избира между музиката и футбола като юноша. Самият той разкрива приживе новината, че е желан на "Герена". Шабан е бил достатъчно талантлив както с микрофон в ръка, така и в спорта.

Реклама

"Започнах да играя футбол на 8-9 години. Бях в отбора на "Железничар" (Сараево), когато играхме с "Левски" и вкарах два гола за победата с 4:2. Треньорът на "Левски" след това е питал за мен - кой е този с номер 9? Искал е да ме привлече за отбора. Малко по-късно аз се отказах от футбола", разкрива Шабан при една от последните си визити в България, където често организираше концерти. Като дете той тренира и борба.

Шаулич е привърженик на сръбския колос "Цървена звезда", където играе неговият внук Лука Аджич. Легендарният изпълнител обаче беше много харесван и от привържениците на кръвния враг "Партизан". Треньор на гробарите в момента е Зоран Бата Миркович, който е зет на Шабан.

"България Днес" ви представя най-добрите футболисти сред певците и най-добрите певци сред футболистите.

Катастрофа вади Иглесиас от "Реал"

През 2013 година Хулио Иглесиас официално бе провъзгласен за най-продавания латиноизпълнител в историята. Родената на 23 септември 1943 година в Мадрид легенда е бивш вратар по футбол във втория отбор на "Реал".

Още като млад той претърпява ужасяваща катастрофа. При сблъсъка е премазан гръбначният му стълб. Лекарите са категорични, че той никога повече няма да може да ходи. За щастие той проявява желязна воля и опровергава прогнозите, въпреки че не се завръща на футболния терен.

Реклама

Род Стюард рита за "Брентфорд"

Легендарният музикант Род Стюарт хваща китарата на 11 години. Бъдещата рок легенда е мечтаел да стане футболист и донякъде успява. Той играе няколко години в английския клуб "Брентфорд".

Днес синът на 74-годишния рокаджия е спортист. Наскоро Лиъм, който е дете от брака му с бившата манекенка Рейчъл Хънтър, вкара първия си гол за хокейния национален отбор на Великобритания.

Боби М. и Ники пеят за Америка

Президентът на БФС и бивш вратар на България Борислав Михайлов има опит на музикалната сцена. Той записа естраден дует с колегата си от великата Пенева чета Ники Илиев.

В началото на 90-те години двамата участват в култовото парче на Орлин Горанов и Кристина Димитрова - "Америка". Футболистите танцуват и пеят, обградили като в сандвич актрисата Екатерина Евро и русата изпълнителка. В клипа Ники Илиев е облечен с тигрова риза, а Боби Михайлов е в нетипичния за него червен цвят.

Милко Калайджиев:

На 18 ми счупиха крака

Мустакът на републиката Милко Калайджиев също е бил футболист, преди да започне да се изявява като музикален изпълнител. Той играе в отбора на "Граничар" (Свиленград), откъдето е родом.

"Почнах в младша възраст юноши, бях дясно крилце. На 18 години ми счупиха десния крак и това сложи край на кариерата ми. Бях 3 месеца в гипс, а когато се възстанових след една година, ме беше страх да влизам в единоборства", разкрива бате Милко. Той е голям привърженик на "Левски".

"Левскар съм, откакто се помня. Много се дразня, викам, споря, половин фен няма."

Реклама
Реклама
Реклама