Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7307088 www.bgdnes.bg

Хората от Нови Искър твърдят с ужас: 9 души коли роднина на четворния убиец

Кумаришкото чудовище Здравко Рибаров изпраща в отвъдното деветима за ден, осъден е на смърт

Далечен роднина на Кумаришкото чудовище е четворният килър Георги Георгиев, който посече с брадва цялото си семейство. Този слух упорито обикаля района на Нови Искър и връща местните към едно от най-бруталните масови убийства в България, разиграло се преди близо 90 години.

Реклама

Зад прозвището Кумаришкото чудовище се крие серийният убиец Здравко Рибаров. През 1931 година той изпраща в отвъдното 9 души, използвайки нож, брадва и пистолет. Масовото убийство е извършено на 8 ноември, навръх Димитровден. Тогава Здравко Рибаров запива в местната кръчма. Почерпва се стабилно. На съседната маса вдигат наздравици бившият кмет Лозе Лазаров и пенсионираният пристав Стоимен Манолов. И с двамата Здравко имал стари сметки за уреждане. Внезапно Рибаров хвърля вилица на земята и тримата се спречкват, намесва се кръчмарят и скандалджиите са изхвърлени. Разбеснелият се Здравко се връща до дома си, за да се въоръжи с нож и пистолет. На мегдана пресреща Лозе и Стоимен. Бившият кмет е повален с един удар. Острието на ножа се забива право в сърцето му. С едно движение е покосен и Стоимен.

Дядо Коста Деков се намесва, но Рибаров вади пистолета и го прострелва. Довършва с по един изстрел и лежащите на земята Лозе и Стоимен. Още двама опитват да укротят Здравко, той кълца единия по ръката. Побеснелият Рибаров се връща у дома, за да вземе брадва. Излизайки от къщата си, забелязва случайно преминаващия Малинко Николов. Халосва го веднъж със секирата и се спуска към снаха си Марта, която ужасена тича с 5-годишното си детенце в ръце. Здравко я настига. Първо убива нея, после кълца и детето. Следващите жертви на Рибаров са сестрите Вера и Стефана. Докато ги коли, се появява брат им Младен, който грабва вила и хуква да гони Здравко. Той обаче се изплъзва и тръгва към София. Полицията започва да търси под дърво и камък Кумаришкото чудовище. Разпространена е негова снимка, но близо седмица няма резултат от издирването му. В петък сутринта, на 13 ноември, хлапето Милан Георгиев забелязва случайно Рибаров да се мотае из сергиите на Женския пазар. Вижда случаен пристав наблизо. Детето му прошепва, че издирваният Рибаров е наблизо. Издебнат в гръб, Кумаришкото чудовище е обезоръжен и вързан. Откаран е в Дирекция на полицията. Осъден е на смърт. Увисва на бесилото призори на 27 ноември 1934 г.

Много години са минали от безчинствата на Кумаришкото чудовище Здравко Рибаров, но местните все още настръхват от името му. Пореден повод да бъде припомнен е четворното убийство, извършено в Нови Искър в петък вечерта. Масовото клане се разиграва отново в село Кумарица, сега квартал на Нови Искър.

"След като се разбра, че Георги е убил семейството си с брадва, всички наколо започнаха да коментират, че момчето сигурно е далечен роднина на Здравко Рибаров", разкрива възрастен съсед.

В понеделник сутринта бяха открити мъртви пенсионираният военен Иван Ранов, съпругата му Ирена, нейната майка Славка и синът им Александър. За четворното убийство е арестуван и обвинен 25-годишният Георги Георгиев.

Два дни младежът, за който се твърди, че е с психични проблеми, живее в къщата на ужасите на ул. "Светлина" 80 с труповете на своите жертви. След като баща му Иван не отива на работа, в понеделник до дома му са изпратени полицаи и представители на военните. Те заварват външната врата на къщата отключена и влизат вътре. Посреща ги Георги, който държи филия със сирене в ръка и сладко си похапва. Казва им, че семейството му е на погребение в Пловдив. Униформените веднага правят връзка с роднини на Иван и разбират, че това е лъжа. През това време Георги нервно ги развежда из къщата. Униформените забелязват следи от кръв, след което са намерени телата на Ирина, Александър и баба Славка под две легла, върху които били нахвърляни възглавници и одеяла. Трупът на бащата Иван е открит под стълбището на къщата, покрит с килим. По време на ареста Георги говорил за МИ-6 и психотропни оръжия, разкри градският прокурор на София Емилия Русинова.

Реклама
Реклама
Реклама