Реклама
https://m.bgdnes.bg/zdrave/article/7308491 www.bgdnes.bg

Помощ! Проблеми с храносмилането advertorial icon

Случвало ли Ви се е ненадейно да получите кожни проблеми или пък да се чувствате изключително отпаднали без причина? Това са част от редица проблеми, които могат индиректно да бъдат свързани с недобро храносмилане. Това се дължи на факта, че храносмилането е един изключително важен и прецизен процес, който засяга целия организъм.

Лошото храносмилане може да се изразява не само в киселини, болки в стомаха, подуване, тежест, газове, проблеми с изхождането или лош дъх. То директно влияе и на други системи в тялото, а индиректно обхваща целия организъм. Затова е нужно да се грижим за нашето правилно хранене и съответно правилно храносмилане.

Необходимо е да се дъвче бавно и усърдно, защото още в устната кухина част от храната започва да се разгражда и организмът започва да отделя храносмилателни ензими. Храносмилателните ензими са протеинови комплекси, които катализират химическите реакции при храносмилането. Те се съдържат в части от храносмилателния тракт. Всеки ензим има уникална функция, която не може да бъде изпълнена от друг.

Наличието на тези ензими е изключително важно за правилното храносмилане, тъй като без тях няма да се осъществят химическите процеси, нужни за усвояване на хранителни вещества. Пример за това е лактозната непоносимост. При липса на лактаза, например - ензимът, който разгражда лактозата - след приема на млечни продукти, те няма да могат да бъдат усвоени от огранизма. Това ще доведе до подуване и изключително силни болки. 

Не всички храносмилателни ензими се произвеждат от организма. Наличието на останалите зависи от храненето с разнообразна храна, включваща голяма порция свежа салата и съобразяване на различните видове храна. Въпреки това с напредването на възрастта или поради наличието на временно или перманентно заболяване е възможно организмът ни да не произвежда достатъчно количество от даден/и ензими. В тези случаи, на помощ идва Ензи-Мил.

Ензи-Мил е висококачествен натурален продукт, които съдържа седемте най-важни за храносмилането ензими, а именно - амилаза, липаза, протеаза, алфа-галактозидаза, лактаза, целулаза и бромелаин. Всеки един от тези ензими отговаря за разграждането на конкретен вид хранително вещество, като амилазата помага за обработката на въглехидрати, липазата за различните мазнини, двата вида протеаза в Ензи-Мил отговарят за обработването на протеини в различна киселинна среда (помагат за усвояването както в стомаха, така и в тънките черва), алфа-галактозидаза за вербаскоза и рахиоза (въглехидрати, които се срещат в бобовите растения), лактаза - за млечни продукти, целулаза - обработва целулоза и бромелаин.

Ензимите в Ензи-Мил са набавени от Американската национална ензимна компания- утвърден лидер в качествените ензими, тъй като американската фармакопея е една от най-прецизните и регулираните в целия свят. Приемът на две таблетки Ензи-Мил преди или по време на хранене значително улеснява храносмилането и Ви гарантира наличието на нужните храносмилателни ензими, за да усвоите хранителните вещества от храната.

Ензи-Мил е подходящ както при подут корем, тежест, киселини или други проблеми, свързани с лошо храносмилане, така и при лактозна непоносимост, защото две таблетки Ензи-Мил съдържат достатъчно количество лактоза, нужна да разгради една чаша с прясно мляко.

ЕнзиМил може да се приема и при обилно хранене, прием на трудно разградими храни като боб, или при наличието на голямо разнообразие на храни, които без наличието на допълнителни ензими биха довели до стомашен дискомфорт. Ензи-Мил не притежава странични ефекти в обозначените дози, което го прави изключително подходящ за дълготраен прием.

Ензи-Мил е вашият верен помощник при всякакви проблеми с храносмилането.

Можете да намерите ЕнзиМил в аптеките или онлайн на www.botanic.cc

Ензи-Мил- за доволен стомах!

Реклама
Реклама
Реклама