Реклама
https://m.bgdnes.bg/sport/article/7308678 www.bgdnes.bg

Румънският боксьор Богдан Дину: Имам мощ да нокаутирам Пулев

Богдан Дину (18 победи, 14 с нокаут, и 1 загуба) е най-вероятният следващ съперник на Кубрат Пулев. Очаква се 32-годишният румънец да излезе на ринга срещу Кобрата на 23 март в Лос Анджелис.

196-сантиметровият здравеняк в момента преговаря с щаба на българина. Специално за читателите на "България Днес" Дину сподели с каква мотивация ще се бие с Пулев.

Реклама

- Г-н Дину, на какъв етап са преговорите за мач с Пулев?

- За момента не мога да кажа нещо конкретно. Мениджърът ми преговаря. От моя страна съм готов да изляза на ринга, защото съм професионалист и не спирам да тренирам. Времето до мача не е много, но ще бъда подготвен. Непрекъснато съм в залата.

- Вашето мнение за качествата на Пулев?

- Страхотен боксьор е. Победи ме при аматьорите преди 12 години по точки. Тогава бях още дете, а той беше опитен. Има хубав рекорд. Бил се е с класни опоненти. Уважавам го, но моята цел е да се бия в големи мачове. Битката с Пулев ще бъде подобен двубой.

- Как виждате вашите шансове срещу българина?

- В тежка категория няма как да знаеш предварително кой е победител. Всеки боксьор притежава сила, за да довърши съперника. Самият аз имам мощ, за да нокаутирам Пулев. Той е по-напред от мен в ранглистите. Искам да спечеля и да го изместя.

- Вие често сте спаринг партньор на Антъни Джошуа. Разкажете за вашите тренировъчни боеве със световния шампион?

- С него имаме доста рундове. Много пъти съм бил единственият му спаринг парнтьор. За последно играхме през 2018-а. Джошуа тренира много сериозно. Той е добър и честен човек. Има умения. Завършен боксьор е. Виждате как в мачовете прави нещата да изглеждат много лесни.

- Загубихте с нокаут последния ви мач срещу Джарел Милър, който ще се бие с Джошуа на 1 юни. Какво се случи в този мач?

- Започнах добре срещу Милър. Нямам представа какво стана. Вероятно стратегията ми не беше добра. Приех в последния момент мача. Технически съм по-добър от Милър, но той ме натисна. Срещу Джошуа ще му бъде много трудно. Според мен Антъни няма да има никакви проблеми.

Реклама
Реклама
Реклама