Реклама
https://m.bgdnes.bg/bulgaria/article/7311810 www.bgdnes.bg

Скулпторът Ставри Калинов: Извънземен съм

"Аз съм извънземен! Не мога да чета и да пиша и това ми даде свръхсили. Затова и много хора не могат да ме разбират, защото не съм като повечето от тях. Извисен съм и съм богат на идеи."

Това заяви мистично пред "България Днес" скулпторът и художник Ставри Калинов. Разкритието за себе си той направи след дълги размисли покрай обира, който беше извършен в ателието му. Неизвестни крадци отмъкнаха от него статуетки, метални заготовки и машини за хиляди левове.

Реклама

"Прежалих откраднатото, за дългия си живот се научих да не хабя нерви за такива неща, а да се радвам, че съм жив и здрав. Постоянно съм в контакт с полицията, откъдето ме уверяват, че разследването се води и се ръководи от най-високо ниво. От дете не мисля за материалното, други са важните неща в живота. Това ви го казвам като извънземен", каза още Калинов.

Скулпторът признава, че за пръв път го обират и чувството не е приятно. Художникът казва, че се е подготвял за пренасяне на друго място, но крадците са го изпреварили буквално с няколко дни. Новото си местожителство той пази в тайна, за да не бъде открит отново от апашите.

В момента Калинов води преговори с община Дупница за извайването на паметник в града на бележитата ни актриса Невена Коканова. Там вече има неин барелеф, направен от скулптора, но идеята на местната власт е да я почете с по-голям монумент. "Още не съм потвърдил категорично, че аз ще направя паметника. Очаквам да видя до къде стига желанието за такъв монумент и ще взема решение", добави пред вестника Калинов.

Предстоят обществени обсъждания, на които да се избере най-подходящо място за поставяне на паметника - засега водеща е идеята за фоайето на местния театър. Коканова е родом от Дупница и затова съгражданите й искат да почетат паметта й.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама