Реклама
https://m.bgdnes.bg/retsepti/article/7339516 www.bgdnes.bg

Шоколадов кекс с червено вино

Необходими продукти

125 г меко масло

180 г кафява захар

150 г бяла захар

3 яйца, на стайна температура

кората от един портокал, настъргана

250 мл червено вино

200 г брашно

60 г какао

1 чаена лъжица бакпулвер

1/4 чаена лъжица сода бикарбонат

щипка сол

Фурната се загрява на 180 градуса C. Форма за кекс с диаметър 23 см се намазва с масло и поръсва с какао. Брашното, какаото, содата, бакпулверът и солта се смесват в купа. Маслото се разбива с двата вида захар, докато сместа побелее и стане пухкава. Добавя се яйцето и портокаловата кора. Сухите съставки и виното се добавят на части, като се редуват.

Не се притеснявайте, ако при добавянето на виното сместа изглежда пресечена. Това е нормално.

След като се добавя цялото количество брашно, тестото ще изглежда добре. Сместа се изсипва в кексовата форма и се пече за 35-40 минути или докато клечка, забита в центъра, излезе суха. Оставя се за 5-10 минути във формата, след което се обръща и се оставя да се охлади напълно.

Реклама
Реклама
Реклама
Реклама
Реклама